Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2013 Sahibini Buldu



Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 21. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” ile Türk yapı sektöründe 2013 yılının en iyi ürünü seçildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ödül programıyla, yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (Yük. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, Ali Bakova Design), Prof. Dr. Hasan Şener (Yük. Müh. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Leyla Tanaçan (Yük. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Prof. Dr. Onuralp Yücel (İTÜ, Metalurji ve Malzeme Müh. Böl.)‘den oluşan seçici kurul bu yıl 27 firmadan 29 ürünü üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık ve enerji tasarrufu sağlamaları, çevreye, sağlığa zararlı bir yönlerinin olmaması ve üretimde yerli kaynakların da kullanılması gibi kıstaslara göre değerlendirdiler.

“Artema - Minibox Ankastre Sıva Altı Grubu”, oybirliğiyle Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü’ne değer görülürken, “Knauf - Cleaneo® Akustik Alçıpan” yine oybirliğiyle Gümüş Çekül Yapı Ürün Ödülü’ne layık bulundu. Ödüller sahiplerine 36. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'un açılışında takdim edildi.

“Artema - Minibox Ankastre Sıva Altı Grubu”



Altın Çekül 2013’e değer bulunan “Artema - Minibox Ankastre Sıva Altı Grubu”, ankastre armatürlerin su bağlantısını yapabilmek için duvar içinde bulunan standardize edilmiş ürünü sayesinde tüm ankastre ürünlerin kullanılmasına olanak sağlaması, tamamen yerli hammadde ve insan kaynaklarını kullanması, daha az malzeme kullanılması ve montaj-demontaj kolaylığı sağlaması, yalın ve küçük boyutlu tasarımı, ankastre batarya değişimlerinde mevcut yapıya müdahaleye gerek duyulmaması gibi nitelikleri olumlu bulunarak bu yapı ürünü oybirliğiyle Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü’ne değer görüldü.

“Knauf - Cleaneo® Akustik Alçıpan”

“Knauf - Cleaneo® Akustik Alçıpan” mekanların akustik performansını sağlamak için geliştirilmiş olan mevcut perfore alçı levhaların malzemesine, yerel alçı ve Zeolit minerali ilavesi yapılarak, aynı anda havadaki kötü kokuları yok etme ve temizleme özelliğini sağlayan çok fonksiyonlu bitmiş ürün haline getirilmesi olumlu bulunarak oybirliğiyle Gümüş Çekül Yapı Ürün Ödülü’ne değer görüldü.