Altın Mıknatıs "Amacına En Uygun Tasarlanmış Stand Ödülleri" Sahiplerini Buldu



Üstte: Birincilik Ödülü alan Jotun Boya standı


T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Yapı Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay’ın katılımlarıyla Altınpark Expo Center’da kapılarını açan 24. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara kapsamında düzenlenen Altın Mıknatıs “Amacına Uygun Düzenlenmiş Stand Ödülleri” sahiplerini buldu.


Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından gerçekleştirilen, Türk yapı malzemesi sektörünün en köklü ve en büyük buluşmaları olan Yapı Fuarları- Turkeybuild, 24. kez Başkent'e taşındı.

Yapı fuarlarının geleneği haline gelen ve bu yıl itibariyle “Altın Mıknatıs” başlığı altında düzenlenen "Amacına En Uygun Tasarlanmış Stand Ödülleri" fuar kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Birincilik ödülü, tasarımını Terminal Design – Akın Nalça’nın yaptığı Jotun Boya standına verilirken, ikincilik ödülü Alunef standının oldu.


Jotun Boya'ya Birincilik Ödülü'nü YEM Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Tolga Türkanık takdim etti.
 


YEM Fuarcılık ekibi Alunef'e ikincilik ödülünü teslim ederken.


Üçüncülük ödülünü, Mimarlar Limited – Şamil Atan tarafından tasarlanan Himerpa; mansiyon ödülünü ise KGM Granit firması aldı.


Himerpa yetkilileri, üçüncülük ödülünü alırken


Mansiyon Ödülü'nün sahibi KGM Granit firması yetkilileri ödüllerini alırken


YEM Özel Ödülü
ise, Adım Yapı’dan Tamer Aktaş’ın imza attığı Berk Laminat standının oldu.


YEM Özel Ödülü'nün sahibi Berk Laminat...


Atilla Gözen, Erdoğan Balcıoğlu, Işıl Düşmez Kocaoğlu ve Meriç Yıldırım’dan
oluşan seçici kurul, fuarda yer alan standları;

- Ürünle kurulan bağlantı,
- Ürünün belirtilmek istenen niteliklerinin en iyi şekilde vurgulanması,
- Standın üç boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi,
- Görsel malzeme kullanımındaki estetik kriterler gibi özelliklere göre değerlendirmeye tabi tuttu.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda yukarıdaki kriterlere ek olarak Jotun Boya; ürün ile kurulan bağlantı, görsel kullanımdaki esneklik, üç boyutlu tasarım nesnesi olarak sunumu ve modülerliği ile birincilik ödülüne layık görüldü.


Alunef standı

İkincilik ödülü; ürünün kendisinin stand tasarımının bir parçası olarak kullanılması, tasarım ve ifadedeki netlik ve kararlılık nedeniyle, Alunef’e verildi.


Himerpa standı

Himerpa, üçüncülük ödülünü; sergilemesi zor olan ürünleri doğru tasarımlama ile algılama kolaylığı sağlaması sebebiyle aldı.


KGM Granit standı

Mansiyon ödülü ise; stand tasarım konsepti yalın ve dengeli olarak kurgulanmış ve izleyiciyi cezbedici olması nedeniyle KGM Granit’e verildi.