ALU2009 Ödül Töreni Yapıldı



Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş tarafından, alüminyum sektörünün gelişimini desteklemek ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin yaratıcı fikirlerle kendilerini geliştirmelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen Alüminyum Öğrenci Proje Yarışması’nın altıncısı sonuçlandı. Rekor bir katılımla gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl toplam 593 proje başvurdu.

Bu yılki konusu; 'Edirne Sınır Ötesi Ticaret ve Fuar Merkezi Karşılama ve Yönetim Binası' mimari tasarımı olarak belirlenen yarışmaya yurt içindeki üniversiteler ile KKTC’deki üniversitelerin mimarlık bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencileri bireysel ya da grup olarak katıldı. Prof. Dr. Veyis Özek (TÜ), Prof. Dr. Mehmet Şener Küçükdoğu (İKÜ), Prof. Dr. Hasan Şener (İTÜ), Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk (UÜ), Yrd. Doç. Dr. Timur Kaprol (TÜ), Y. Mim. Kerem Erginoğlu, Y. Mim. Mehmet Kütükçüoğlu, Y. Mim. Murat Kader ve Y. Mim. Ali Osman Öztürk’ten oluşan yarışma jürisinin yaptığı ön değerlendirme sonucunda 60 proje finale kaldı. Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yapılan final değerlendirmelerinde ise, dereceye giren projeler belirlendi.

Dereceye girenler ve kazandıkları ödüller şöyle;

• Birincilik Ödülü; Yusuf Uyar (UÜ), Gürcan Demirtaş (UÜ) ve Nevzat Kasal (UÜ), 6.000 TL ve Prag Seyahati.
• İkincilik Ödülü; Tuğgen Kukul (İTÜ), Abdullah Kocamaz (İTÜ) ve Fatih Cin (YTÜ), 4.000 TL.
 Üçüncülük Ödülü; Regaip Adem (KTÜ), 3.000 TL.
• Mansiyon; Ersin Özdamar (İTÜ) ve Burak Koltukoğlu (İTÜ), 1.000 TL.
• Mansiyon; Amar Pasic (İTÜ) ve Kadem Karaman (İTÜ), 1.000 TL.
• Mansiyon; Tülin Meydan (UÜ),1.000 TL.
• Mansiyon; Bengihan Fındık (HÜ), 1.000 TL.
• Mansiyon; Zeynep Canan Aksu (DEÜ), Cihan Sevindik (DEÜ) ve Mustafa Kaan Özdoğan (DEÜ), 1.000 TL

Kenan Aracı birincilik ödülünü verirkenSanayici ve üniversiteleri bir araya getirerek, öğrencileri iş ortamına alıştırmayı hedefleyen yarışmaya bu yıl Trakya Üniversitesi ev sahipliği yaptı. İrem Tur, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), TALSAD ve Edirne Belediyesi’nin desteklediği yarışmanın ödül töreni 4 Aralık’ta Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Jüri üyeleri Prof. Dr. Veyis Özek ve Yard. Doç. Dr. Timur Kaprol’un hazır bulunduğu törende konuşan Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Kenan Aracı, yarışmaya ilginin her geçen yıl artmasından dolayı memnun olduğunu belirterek, “Öğrencilerin kişisel becerilerini artırmak ve onların bu sıralardan sonraki rekabet ortamına hazır olmalarını sağlamak amacıyla Çuhadaroğlu olarak hep gençlerin yanında olacağız. Çünkü, bu beceri ve bilgilerin okul sıralarında tatlı bir rekabet ile öğrenciler tarafından elde edilmesi, ülkemizin ihtiyacı olan kaliteli insan kaynağını karşılayacağı gibi bizlerin daha katma değerli ürünler tasarlamamıza da katkısı olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri teslim edildi ve projelerin sergilendiği bir kokteyl düzenlendi.