Amacına Uygun Tasarlanmış Stand Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yapı fuarlarının bir geleneği haline gelen "Amacına En Uygun Tasarlanmış Stand Ödülleri", bu yıl otuz üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Yapı 2010 İstanbul Fuarı kapsamında Kaya Ramada Oteli'nde düzenlenen kokteyl ile sahiplerini buldu.


Birincilik Ödülünü Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. standı aldı.

Birincilik ödülü, tasarımını Zoom Mimarlık’ın yaptığı Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. standına verilirken, ikincilik ödülü Hane Yapı Dekorasyon Ltd. Şti. tarafından tasarlanan BASF Yapı Kimyasalları Sanayi A.Ş. standının oldu. Üçüncülük ödülü Sigma Mühendislik ve A&N Tasarım’ın yaptığı Kalesinterflex-Çanakkale Kalebodur Seramik A.Ş. standı aldı. Mansiyon ödülü ise Melike Dindoruk tarafından tasarlanan MPG Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti. nin Iceceiling standına verildi.


İkincilik ödülünü BASF Yapı Kimyasalları Sanayi A.Ş. standı aldı.

Uluslararası Yapı 2010 İstanbul Fuarı’nın ikinci gününün (6 Mayıs 2010) akşamında Kaya Ramada Oteli'nde gerçekleştirilen kokteylde, ödüllerini ASPEN Genel Müdürü Şahin Alpaslan ve Zoom Mimarlıktan Atilla Kuzu ve Levent Çırpıcı Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol’un elinden, BASF Yapı Kimyasalları Pazarlama Direktörü Galip Sayıl ve Hane Yapı Dekorasyondan Güzin Erkan, YEM Genel Müdürü Güven Cantürk’ün elinden ve Çanakkale Kalebodur Seramik Genel Müdürü Remzi Gola ve Sigma Mühendislik ve A&N Tasarım’dan Abuzer Sarı YEM Genel Müdür Yardımcısı Barış Onay’ın elinden aldı. MPG Yapı’nın sahibi ve aynı zamanda stand tasarımcısı olan Melike Dindoruk’a ise ödülünü YEM Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özcan verdi. 


Üçüncülük ödülünü Kalesinterflex-Çanakkale Kalebodur Seramik A.Ş. standı aldı. 

 Jürinin kriterleri nelerdi?

Yard. Doç. Dr. Evren Burak Enginöz, Yard. Doç. Dr. Ali Çiçek, Yard. Doç. Dr. Emrah Acar, yüksek mimar Hayriye Sözen ve mimar Ali Manço’dan oluşan seçici kurul fuarda yer alan standları ürünler ile kurduğu bağlantı, üç boyutlu bir tasarım nesnesi olarak düzenlenmeleri, görsel malzeme kullanımındaki estetik kriterler, standların modülerlik ve yeniden kullanılabilir olma özelliklerine göre değerlendirdi. Ayrıca jüri bu değerlendirmeyi yaparken standları her bir ödül kategorisi için form, fonksiyon, sadelik ve estetiği birleştirmesi, firmaların imajını ve ürün çeşitliliğini sadelikle sunabilmesi ve aynı zamanda standların ziyaretçilerle etkileşimine olanak verme özelliklerini göz önünde bulundurarak karar verdi.


MPG Yapı standı ise Mansiyon aldı.

Jüri’nin Aspen Yapı standına, ürünün ve teknolojik olanakların vurgulanarak sergilenmesinde ortaya koyduğu yenilikçi tutum, ziyaretçilerin dolaşımına izin veren stand strüktürünün tasarımında kurgulanan yenilikçi çözüm ve özenli uygulama nedeni ile birincilik verdiği açıklandı.

BASF standının ise ürünlerin ve kurumsal kimliğin yenilikçi mobilya, aydınlatma ve görsel tasarımlar ile etkileyici bir biçimde sergilenmesi, iç mekân kurgusu aracılığıyla ziyaretçilerin kurum ile yenilikçi bir diyalog kurmasına olanak sağlaması ve özenli uygulaması nedeni ile ikincilik ödülünü aldığı açıklandı.

Üçüncülük ödülünün verildiği Kalesinterflex standı ise ürünün tüm uygulama olanaklarını, bütünlük sergileyen bir mimari ve iç mekân düzenlemesine sahip olduğu gerekçesiyle ödüllü standlar arasına adını yazdırdı. MPG Yapı ise tamamen ürünün kendisi ile oluşturulan başarılı Iceceeling stand mekanı, mekanın etkileyici aydınlatması ve görsel efektleri ile mansiyona layık görüldü.