Amasra'da Köylüler Kömür Tesisine Karşı



DHA'nın haberine göre, ilçede maden ve enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketin Gömü, Tarlaağzı, Kazpınarı Köyleri ve Gavurpınar mevkiinde yapmayı planladığı termik santral kömür hazırlama tesisiyle ilgili bölge halkını bilgilendirmek amacıyla Tarlaağzı'ndaki kahvede geçen 16 Şubat'ta düzenlenen ÇED toplantısı, bölge halkının tepkisiyle yapılamadı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, aynı toplantının Gömü Köyü kahvesinde 24 Mart'ta yapılacağını duyurdu. Gömü Köyü Muhtarı Mehmet Bıldırcın ve köy ihtiyar heyeti, Bartın Platformu üyeleriyle birlikte toplantının iptal edilmesi için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

Müdürlük önünde açıklama yapan Bartın Platformu sözcüsü Avukat Berkay Dal, Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün hukuksuz uygulamalarına devam ettiğini savunarak, "Gömü Köyü muhtarlığının karşı çıkmasına rağmen söz konusu toplantının 24 Mart Perşembe günü kahvede yapılacağı ilan edildi. Köy muhtarlığına ait olan kahveyi, köy muhtarı izin vermediği halde kullanacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hukuku ayaklar altına alıyor" dedi.

Muhtar Mehmet Bıldırcın ise, "Biz bu toplantıyı istemiyoruz. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bu dilekçeyi dikkate almak zorundadır. Daha önce Tarlaağzı Köyü’nde yapılmak istenen, fakat halkın tepkisi nedeniyle yapılamadığı tutanakla kayıt altına alınan Hema Termik Santrali’nin kömür hazırlama tesisine ait ÇED sürecinin halkın tepkisi dikkate alınarak sona erdirilmesini istiyoruz" dedi. Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.