500 Milyarlık Park Kavşak Kurbanı Oldu

Turizmin başkenti Antalya'da CHP'li Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul döneminde yapılan parklar, şimdiki AKP'li Başkan Menderes Türel'in başlattığı köprülü kavşak çalışmalarının kurbanı oldu. Kavşak çalışmaları nedeniyle Büklüdere Parkı'ndan sonra Antalya'da Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Bekir Kumbul'un 28 Mart 2004 seçimlerinden kısa bir süre önce yaklaşık 500 bin YTL'lik harcama ile yaptırdığı Migros Alışveriş Merkezi'nin doğusundaki Doğa Park da hizmete girmeden yıkıldı. Doğa Park'ın hiç kullanılmadan yıkılması, Antalyalıların tepkisini çekti.

Vatandaştan sitem
Plansız ve programsız günü birlik politikalar yüzünden devletin parasının heba edildiğini söyleyen Antalyalılar, 'Eski başkan Bekir Kumbul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Mini City'nin devamı olarak Fuar alanı ikinci kısımda yer alan araziye 28 mart seçimlerinden önce belediyenin Antepe inşaat şirketine doğa park olarak düzenletmişti. Bu parkın yapımı için bugünün parası ile yaklaşık 500 bin YTL harcanmıştı. Menderes Türel trafiğini rahatlatmak amacıyla Kumbul döneminde yapılan parkları da yıktı' dediler.

Yıkımlara Güllük Kavşağının yanındaki Büklüdere Parkı'ndan başlandığını belirten vatandaşlar sitemlerini şöyle dile getirdi: 'Büklüdere Parkı, yağmur suyu drenaj kanalını kavşağın altına alabilmek için yıkıldı. Sonra yıkılanın üzerine yenisi inşa edildi. Milyarlarca lira heba edildi. Şimdi de Migros Kavşağının yanındaki Doğa Park da kavşak kurbanı edildi. Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü, köprülü kavşak inşaatı nedeniyle Kumbul döneminde inşa edilen Doğa parkı yıktı. Bu park hizmete bile açılmadan yerle bir edildi. Antalyalılar, 'Belediyelerin uzun vadeli planları olmadığı, günü birlik politikaları ve göç yolda düzelir mantığı ile hareket etmeleri sonucu halkın paraları heba ediliyor. Görüldüğü gibi göç yolda düzelmiyor, yıkılıyor. '