Argun Okumuşoğlu Sergisi Dirimart'da



Argun Okumuşoğlu Resim Sergisi 17 Ocak-5 Şubat 2005 tarihleri arasında Dirimart'da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 17 Ocak günü saat 18.00'de Kerem Görsev'in vereceği mini bir konserle açılacak.

Okumuşoğlu, 1955 yılında İstanbul’da doğdu. 1982’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü, Özdemir Altan Atölyesi’nden mezun oldu.

İlk kişisel sergisini 1987’de İstanbul, Sanfa Sanat Galerisi’nde açan Argun Okumuşoğlu, bugüne kadar 13 kişisel sergi açmıştır. Eserlerinde Anadolu figürlerinden, dünya sanat tarihi ve kültürümüzdeki çok sesliliğe göndermeler yaparak, evrensel bir dil yakalayan sanatçı, resim ve heykel çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

Yazar Gündüz Vassaf, Argun Okumuşoğlu’nun çalışmalarını şöyle değerlendiriliyor:

‘ Hayatımızın anlamından öte dünyamızın geleceğinin sorgulandığı bir yüzyılın tabloları. Alemlerimizde bile şaşkın, alemlerimizde coşkusuz, yanyana ve yalnız, hep birlikte poz veriyoruz 21. yüzyıldan geçmişin tablolarına, 21. yüzyıldan beklentisiz bir geleceğe.
Bir gün ileriden bakıldığında günümüze, düşgücünün soyutluğunda varolduğu sanılan bu tablolar, otoportlerimiz arasına serpiştirilmiş günümüzün tualleşmiş belgeleri.’