"Anadolu Sağlık Merkezi" Uluslararası Platformda Tanıtılacak



Tarkett tarafından Healtcare International Event kapsamında, 16-17 Haziran 2014 tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek etkinlik, çok sayıda mimar ve işvereni bir araya getiriyor. Etkinlikte sunulacak olan "örnek projeler" arasına, Türkiye’den HAS Mimarlık, Anadolu Sağlık Merkezi projesi ile seçildi. Projeyi Paris’te, HAS Mimarlık kurucu ortağı Ayşe Hasol Erktin dünyaca ünlü sağlık mimarlarına anlatacak.

Healthcare International etkinliğinde, ‘Anadolu Sağlık Merkezi’ projesinin dünyada “en iyi örnekler” arasında sunulacak üç projeden biri olarak seçilmesinin, yalnız Türkiye’de değil, uluslararası arenada da önemli olduğunu söyleyen HAS Mimarlık kurucu ortağı Ayşe Hasol Erktin, “Anadolu Sağlık Merkezi,  Türkiye’de uluslararası sağlık standartlarına uygun olarak tasarlanan ilk hastanedir. Koruyucu hekimlikten başlayarak entegre sağlık hizmetleri tüm açılımlarıyla ele alınmıştır. Anadolu Sağlık Merkezi tüm bu kavramlarla ilgili farkındalık yaratmak, teşvik etmek gibi bir öncü rol üstlenmiştir. Bu öncü rol, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada da sağlık yatırımcılarına örnek oluyor. Böylesine değerli bir platformda projemizi tanıtacak olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Anadolu Sağlık Merkezi projesinin uluslararası platformda örnek uygulama olarak tanıtılmasını değerlendiren Anadolu Sağlık Merkezi İdari Hizmetler Direktörü Türkan Özilhan, Anadolu Sağlık Merkezi’nin yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alana sahip, 209 yataklı, Onkolojik Bilimler, Nörolojik Bilimler, Kalp Sağlığı ve Kadın Sağlığı’nda yakın coğrafyanın referans merkezi olmayı hedefleyen genel amaçlı bir hastane olduğunu belirtti.

Anadolu Sağlık Merkezi’nin ayrıca Amerika’nın en iyi hastanelerinden Johns Hopkins Medicine ile stratejik işbirliği içinde olmasına da değinen Türkan Özilhan, “Teknoloji, know-how transferi, eğitim ve araştırma konularında Johns Hopkins Medicine ile yapılan bu stratejik işbirliği, Anadolu Sağlık Merkezi’nin hedeflerine ulaşmasında rol oynayacak önemli noktalardan biridir” dedi. 

Reklam Goruntulenme Bolumu