Anafartalar Yolu Tamamlanacak



Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, 2005’ten bu yana bekleyen ve köstebek yuvasına dönen, Anzak Koyu’nu da içine alan altı kilometrelik Anafartalar Sahil Yolu’nda sona yaklaşıldığını açıkladı.

Yolu, Avustralya’nın isteğiyle, Dışişleri Bakanlığı’nın durdurduğunu belirten Kırlı, şunları söyledi: "Çalışmalar gecikince de parasal konularda müteahhitle hukuki sorunlar yaşandı. Araya kış girdiği için çalışma yapılamadı. Yolda kaymalar oldu ve bozuldu. Yolun yapımındaki gecikmeden dolayı müteahhidin alacak hanesinde artışlar oldu. Şimdi mahkeme bilirkişi raporlarına göre ödeme yapılıyor. Avustralyalı makamların talepleri de değerlendirildi, sorun kalmadı. Yoldaki çalışmalar bugünlerde başlayacak ve 25 Nisan Anzak törenlerine kadar yolun büyük bölümü tamamlanacak. Özellikle yolun, törenler sırasında kullanılacak bölümü öncelikle bitirilecek ve bir sorun yaşanmayacak."

Bu arada, müteahhit firma Yankı İnşaat’ın 600 bin YTL civarında hak edişi bulunduğunu ve devletten bu parayı alıncaya kadar işe başlamayı düşünmediği ileri sürüldü.