Anakent Belediyesi Hakkında Suç Duyurusu

TMMOB Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki ''Katlı Kavşak Projesi'' kapsamında kesilen ağaçlar ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şehir Plancıları Odası Avukatı Koray Cengiz , Cumhuriyet Ankara 'ya yaptığı açıklamada, Atatürk Bulvarı, Kuğulu Park ve Katip Çelebi Sokak'ta yol boyunca yer alan akasya ve kavak ağaçlarının kesildiğine ve üzerlerinin asfalt ile kapatıldığına ilişkin kanıtların bulunduğunu söyledi. Savcılığa verilen dilekçede de şöyle denildi:

''Atatürk Bulvarı, Kuğulu Park ve Katip Çelebi Sokak'ta yol kenarlarında karşılıklı olarak bulunan akasya ve kavak ağaçları, çevre halkının da tepkisini almamak amacıyla, gece geç saatlerde, dozerler tarafından yerinden sökülmüş, sökülen yerler ise, yine belediye ekipleri tarafından asfaltlanmak suretiyle kapatılmıştır. Söz konusu eylemler bu konuda hiçbir karar, idari işlem ya da belediye meclisi kararı olmadan gerçekleştirilmiş olup bu nedenle hukuki dayanaktan yoksundurlar. İş bu suç duyurusuna konu ağaçların kesilmesinin yanı sıra yine belediye ekipleri tarafından çevredeki birçok ağaç yok olmalarına neden olacak şekilde halen budanmakta ya da çevrelerine, köklerini etkileyecek şekilde beton duvar dökülmek suretiyle tahrip edilmektedir. Bilindiği üzere ağaçların kesilmesinin yanı sıra aynı zamanda yok olmalarına neden olacak şekilde tahrip edilmeleri de yine TCY'nin 151 ve 152. maddeleri uyarınca suç teşkil etmektedir. Özellikle Cinnah Caddesi üzerinde yer alan ağaçların akıbetinin ne olacağı kanımızca şimdiden bellidir. Kaldırım ve yapılmakta olan yol arasında sıkışan ağaçların, beslenme yolları tıkanmış olup tahribatın boyutu şimdiden gözler önüne serilmeye başlanmıştır.''