Vitra'nın Tasarımına 'En İyi Banyo' Ödülü



Uluslararası tasarım dergilerinden Wallpaper, ünlü tasarımcı Ross Lovegrove'un Vitra için tasarladığı İstanbul Koleksiyonu'nu ''En İyi Banyo'' ödülüne layık gördü.

Dergi, koleksiyonun başarısının sırrını, ''Hem tasarımcının yaratıcılığı, hem de Vitra'nın üretim teknolojisindeki ustalığı'' olarak gösterdi. Bir süre önce Londra'da dünya tanıtımı yapılan ve mart ayında piyasaya sürülmesi beklenen İstanbul Koleksiyonu'ndaki 100'ü aşkın ürün arasında, seramik takımlar, seramik yer ve duvar karoları, küvet, banyo mobilyaları, armatür ve aksesuvarlar yer alıyor. Ross Lovegrove'un İstanbul'dan, Türk banyo kültüründen, suyun akışı, akışkanlığı ve duygusal özelliklerinden esinlenerek tasarladığı yeni koleksiyonda bütünüyle beyaz ve birbiriyle bütünleşik ıslak mekân kavramı dikkat çekiyor.

Wallpaper ödüllerinde bu yıl Miami ''en iyi şehir'' seçilirken, ''hayatı en değerli kılan ürün'' Virgin Atlantic'in üst mevki koltuğu, ''en iyi elektronik alet'' ise Apple Ipod oldu.

Tasarım dünyasının yeni ve gelişmekte olan ürün ve markalarını ön plana çıkaran Wallpaper ödüllerinin jürisinde, moda tasarımcısı Donna Karan, küratör Murray Moss, fotoğrafçı Mario Testino ve mimar Norman Foster gibi isimler yer alıyor.