Anel Grup'un Mekanik İşlerini Üstlendiği Stadyum, 1. Avrupa Oyunları'na Ev Sahipliği Yaptı



29 yıldır uluslararası havalimanlarından, teknoloji merkezlerine, raylı sistemlerden, hastanelere kadar her biri ayrı mühendislik yetkinliği gerektiren birçok projeye imza atan Anel Grup, dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başladığı Bakü Olimpiyat Stadyumu projesini 18 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. 50 bin adet aydınlatma armatürü, 20 trafo  ve 500 adet elektrik panosu yerleştirilen stadyumun teknik aksamı için 2.5 kilometre kablo kullanıldı. Dev stadyumda kurulan güçlü elektromekanik sistem sayesinde  yaklaşık 2 bin 600 cihaza aynı anda internet bağlantısı sağlanabiliyor. Bakü Olimpiyat Stadyumu’nda dış saha ile birlikte 400 bin metrekarelik alan düzenli olarak sulanıyor. Stadyumun ihtiyaçları için toplam 9 bin ton su kullanılıyor. 6 bin 200 kilowatt soğutma gücüne sahip olan stadyumda, 285 klima aynı anda çalışabiliyor. Stadyumda 18 adet klima santrali de bulunuyor.



192 saat jeneratör çalıştı

Anel Grup’un elektrik ve mekanik işlerini üstlendiği Bakü Olimpiyat Stadyumu geçtiğimiz günlerde dev bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Azerbaycan tarihinin en büyük  organizasyonu olan 1. Avrupa Oyunları, 12-28 Haziran tariheri arasında Bakü Olimpiyat Stadyumu’nda başarıyla gerçekleştirildi.  12 Haziran günü dünya liderlerinin katıldığı görkemli bir törenle açılan 1. Avrupa Oyunları’nda 50 ülkeden 6 bin sporcu yarıştı. Binlerce sporcuyu ve izleyiciyi 16 gün boyunca ağırlayan dev spor organizasyonunda, Anel Grup’un kurduğu güçlü altyapı sayesinde  hiçbir teknik aksama yaşanmadı. Oyunlar boyunca Anel Grup,  132 kişilik teknik personel ile 7/24 hizmet verdi. Oyunlar sırasında kesintisiz 192 saat jeneratör çalıştırılırken, toplam yaklaşık 240 bin kWh enerji tüketildi. 68 bin izleyicinin takip ettiği 1. Avrupa Oyunları, 60 adet canlı yayın kamerası aracılığıyla da milyonlarca kişi tarafından   televizyonlardan izlendi.

"Referans proje"

Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, Azerbaycan ve dünya sporu adına çok büyük önem taşıyan, 1. Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapan Bakü Olimpiyat Stadyumu projesiyle gurur duyduklarını söyledi. Batukan, “Yaklaşık bin  çalışanımızla hizmet verdiğimiz Bakü Olimpiyat Stadyumu Projesi’nin ev sahipliği yaptığı dev organizasyonun haklı gururunu bizler de yaşıyoruz. Bu projedeki elektrik ve mekanik işleri, Anel Grup’un yüksek mühendislik gücü ve kalitesi ile 18 ay gibi kısa bir sürede kusursuz şekilde tamamlandı. Tüm olimpiyat oyunları süresince 18 adet klima santrali kullanılarak 6 bin 200 kW soğutma gücü elde edildi. Bunun ile birlikte 20 adet trafo kesintisiz olarak devrede kalırken 9 bin ton su kullanıldı.

Anel Grup olarak bu  büyüklükte prestijli bir stadyum projesinin bundan sonraki iş geliştirme faaliyetlerimizde de önemli bir referans olacağını ve kazanılan tecrübelerin takip eden projelerde faydalı olacağını düşünmekteyiz. 2018 yılına kadar Rusya’daki Dünya Kupası için yapılacak stadyumlarda başarımızı devam ettirerek yeni projeler almayı hedefliyoruz” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Tekfen İnşaat tarafından inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadyumu, 68 bin seyici kapasiteli. Birinci Avrupa Olimpiyat Oyunları’nın yanı sıra, Azerbaycan Milli Takımı’nın karşılaşmalarına ve konserlere ev sahipliği yapacak olan Bakü Olimpiyat Stadyumu, FIFA, UEFA, IOC ve IAAF’nin en yüksek teknik standartlarını karşılayan özellikleriyle, Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvaları ve olimpiyat oyunları düzenlemek için yeterli nitelikleri barındırıyor.