Angora’ya 1 milyon YTL’lik Çok Özel Cami

Ankara’da zenginlerin sitesi olarak bilinen Angora Evleri’ne ilginç mimari özelikleri olan bir cami yapılmasına karar verildi ve "cami yaptırma ve yaşatma derneği" kuruldu. Alışılmış cami görüntüsünden uzak olan caminin yapılabilmesi için oluşturulan kurulda, eski milletvekilleri ve bir de emekli Yargıtay Başkanı bulunuyor.

1 milyon YTL’ye mal olması planlanan, 2009 yılında bitirilecek Angora Camii’nin site için bir gereklilik olduğunu belirten Angora Evleri’ni yapan Kooperatif-18’in Başkanı eski milletvekili Ertekin Durutürk, "10 bin kişinin oturduğu sitenin ihtiyacını karşılamak için bu camiyi yapıyoruz. 320 kişi kapasiteli, mimarisi tamamen özgün bir yapıda, altında konferans salonu, resim sergisi olan bir cami olacak" dedi.

Angora Camii’nin mimarı Ahmet Can Ersan da "Bittiğinde eşi benzeri olmayacak" dediği eserini şöyle anlattı: "Angora modern bir yerleşim yeri. Orada yapılacak ibadet mekanının modern bir anlayışla yapılması gerektiğini düşündük. Alışılagelmiş cami formlarından biraz farklı. Bugünün teknolojisiyle sakin dingin bir ibadet mekanı yapacağız. Dinimizde ibadet mekanlarının çok belirgin bir tanımı yok. Önemli olan tek kural Kabe’nin yönü."

Angora Evleri Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı eski Erzurum Milletvekili İsmail Köse. İkinci Başkan ise emekli Yargıtay İkinci Başkanı İsmet Arslan. Derneğin muhasibi eski Çorum Milletvekili Mustafa Namlı, sekreter eski Bilecik Milletvekili Tayfur Ün, Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzurum eski Milletvekili Rıfkı Yaylalı, Yibitaş Genel Müdürü Abdurrahman Karamanlıoğlu. Denetim Kurulu Üyeleri ise şöyle: Eski Uşak Milletvekili Ender Karagül, eski Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi, eski Kırşehir Milletvekili Mustafa Eşrefoğlu.