ANKAmall'dan Yeşil Proje Yarışması



Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAmall, yılbaşı dekoru için çevreci ve ilginç bir projeye imza atıyor. Çevre duyarlılığına vurgu yapmak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik açılan yarışma ile alışveriş merkezinin yılbaşı dekoru geri dönüşüm malzemelerinden oluşacak. ANKAmall Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ozan Canbolat tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da bulunan üniversitelerin güzel sanatlar, endüstriyel tasarım, iç mimarlık bölümü öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden oluşan en güzel çam ağacı için yarışacak.

Öğrenciler yarışma için 23 Ekim Cuma gününe kadar, www.yeşilolankazansin.com adresinden ya da elden başvuru yapabilecek. Eserler en son 13 Kasım 2009 tarihine kadar ANKAmall Alışveriş Merkezi'ne teslim edilecek. 20 Kasım 2009 tarihinde ise düzenlenecek basın toplantısı ile sonuçlar açıklanacak.
 
Yeşil olan kazansın

ANKAmall Alışveriş Merkezi Müdürü Canbolat, GMG Mimarlık'tan Serhan Gürkan, Cosmic Ajans Kreativ Direktörü Aziz Yayla, Elle Decor Yayın Yönetmeni Ebru Kılıç'tan oluşan jüri, 17 Kasım 2009 tarihinde toplanarak dereceye girenleri belirleyecek. Yarışmada birinci olan takım dizüstü bilgisayar, ikinci takım fotoğraf makinesi, üçüncü takım ise i-phone cep telefonu ile ödüllendirilecek. Bütün eserler, dereceye girenlerle birlikte yeni yıl öncesinde ANKAmall'da sergilenecek. Dekorasyonunu GMG Mimarlık'tan Serhan Gürkan'ın yapacağı sergiyi 2 milyona yakın Ankaralının gezmesi bekleniyor.

Ankara ile bütünleşmiş bir alışveriş merkezi olan ANKAmall'ın bugüne kadar üniversiteleri içine alan çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Canbolat, çevre duyarlığına bir kez daha önemli bir vurgu yapacaklarını söyledi. Bütün üniversitelerin ilgili bölümlerini yarışmaya çağıran ve "Yeşil Olan Kazansın" mesajını veren Canbolat, çevre duyarlığı konulu projelerin yeni yılda da devam edeceğini ifade etti.
 
Kim ne ödül alacak

1. Takım: Dizüstü bilgisayar
2. Takım: Fotoğraf makinesi
3. Takım: I-Phone cep telefonu