Ankara 19 Mayıs Stadyumu Tarihe Karışıyor



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 19 Mayıs Stadı'nın yıkılacağını ve yerine modern bir stat yapılacağı belirterek, "Şampiyonluğa oynayan Ankaragücü'ne 50 bin kişilik stat yakışır" dedi. Ankara 19 Mayıs Stadı'nın Atatürk Kültür Merkezi (AKM) kapsamında yer aldığını, AKM'nin de Milli Komite tarafından yönetildiğini ifade eden Gökçek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Komite'nin başkanıdır. Diğer üyeler ise Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve bazı seçilmiş üyelerdir. Cumhurbaşkanımıza 19 Mayıs Stadı'nın Ankara'ya yakışmadığını ve yerine yenisinin yapılması gerektiğini söyledim, kendisi de olumlu yanıt verdi" diye konuştu.

19 Mayıs Stadı'nın yerine yapılacak 50 bin kişilik stadının altında dev bir alışveriş merkezinin de yer alacağını ifade eden Gökçek, "Bir kanun çıkartılarak, bu alışveriş merkezinden gelen gelir, o sezon birinci ligde mücadele eden Ankara takımları arasında pay edilecek. Böylece Ankara hem modern bir stada kavuşacak hem de Ankara takımları büyük bir gelir elde etmiş olacak" dedi.

19 Mayıs Stadı'nın yerine yapılacak stadın dünyanın en modern statlarından birisi olacağını belirten Gökçek, "Stat, 50 bin kişilik olacak. Büyük maçlarda bütün tribünler açılacak diğer maçlarda ise Avrupa'da yapıldığı gibi boş tribünlerin üstü taraftar resimleriyle kaplanarak koruma altına alınacak. Şampiyonluğa oynayacak bir Ankaragücü'ne de 50 bin kişilik stat yakışır" şeklinde konuştu.

Gökçek ayrıca, yarı final maçlarının Ankara'da oynanacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için de paraşüt kulesinin bulunduğu alan üzerinde 10 bin kişilik basketbol sahasının yapımına bugünlerde başlanacağını sözlerine ekledi.