Ankara Metrosu Sular Altında!



Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarının ardından dün saat 15.45 itibariyle şiddetli yağmur Başkent’in Sincan, Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerini etkisini altına aldı. Şiddetli yağıştan en fazla etkilenen bölge, Batıkent oldu.

Hürriyet'in haberine göre, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni inşa ettiği, Batıkent’teki Rajiv Gandi Caddesi ile 1695. Cadde’nin kesiştiği noktada biriken su, kavşağı göle çevirdi. Geçtiğimiz aylarda bölgeye inşa edilen üst geçidin altında araçlar mahsur kaldı. Devrilen çöp kutuları, sele dönüşen suyun üzerinde yüzerken, rögar kapakları yerinden fırladı. Sel suları dalgalar halinde kaldırımlardan aştı.

Kavşaklar su altında

Vatandaşlar hızla yükselen sudan kurtulmak için büyük çaba harcadı. Bazı sürücüler sel sularının altında kalan araçlarını çıkarmak için ter döktü. Öte yandan Batıkent Kentkoop Mahallesi’nde 1777. ve 1800. caddelerin kesiştiği Sabancı Yüzme Havuzu’nun önündeki kavşak da sular altında kaldı. Sürücüler, bu noktadan güçlükle geçebildi.

Metroyu su bastı

Batıkent Metrosu’nda da aynı görüntüler vardı. İstasyonun tavanı su aldı, turnikelerden geçen ve platformda bekleyen vatandaşlar sel sularının arasından zorlukla metroya binebildi. Bazı Ankaralıların metroda şemsiye açması da dikkatlerden kaçmadı.

Ankara'ya Marmaray geldi

Sosyal medyada Ankaralılar, “Ankara’ya Marmaray geldi” yorumunu yaptı:

- @DenizBostanci99 Ankara’da Marmaray açılmış be :)

- @hberkbasaran Bu arada bozkırın ortasındaki başkentimiz Ankara’ya Marmaray projesini getiren Melih Başkan’a çok sevgiler.

- @alpmuratt Ankara’ya “Marmaray” gelmiş. Olsun yağmurun fıtratında var, onun görevi ülke sınırımıza girince yağmak değil basmak.

- @sapho73 Marmaray Ankara’ya kadar uzanmış :)))

- @isminlafimiolur Hayır yani Marmaray suyun içinde gidebiliyosa ondan sonra konuşsun. Bize suda giden metro yapmışlar. Büyüksün Ankara artık denizin bile var.