Ankara Modern Fuar Alanına Kavuşmalı



TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eskiden memur kenti olarak anılan Ankara’nın, artık sanayi ve ticaret kenti olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Burada büyükşehir belediye başkanımız yok ama Ankara birçok yerde çağ atlamışken maalesef fuar alanı konusunda sınıfta kalmıştır. Hep beraber Ankara’ya fuar alanını kazandırmamız lazım. Ankaralı bir Başbakan yardımcımız, üç bakanımız var. Bakanlarımız, odalarımız, ticaret borsamız hep beraber Ankara’ya hızla modern bir fuar alanını kazandırıyor olmamız lazım. Bence birinci öncelik bu. Yoksa memurlar buradan gitmesin diye hep beraber gösteri yapmaya başlarız. Esas olarak bizim sanayici ve ticaret kentimizin ön plana çıkması lazım.”

Kontağı çeviremiyoruz

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de, üç yıldır devam eden bir fuar yeri çalışmaları olduğunu belirterek, “İmar planları onaylandı, yeri hazırlandı. 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alanı Akyurt Belediye Başkanımız bu iş için hazırladı” dedi. Ancak konuyla ilgili hukuki bir düzenlemenin gerekliliği nedeniyle bir türlü kontağı çevirip harekete geçemediklerini, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan, Ankara Milletvekili olarak kendilerine yardımcı olmalarını istediklerini belirten Özdebir, Bakan Babacan’ın “İnşallah, bu yasama yılında Ankara’nın fuar işini de çözeriz” sözlerini iletti.

Öncü vilayet olmalıyız

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de yeni bir yüzyılla birlikte küresel milenyum tiyatrosunun perdesini açtığını ve bu tiyatro sahnesi içinde bulunan dekorların hiçbir yüzyıldaki dekorlara benzemediğini söyledi. Yüksel, “Bu dekorun içerisinde ihracat var, rekabet var ve bu oyununun adı da sürdürülebilir kalkınma... Önder ve öncü vilayet olmak istiyorsak, yeni başlıkları kullanmalıyız” diye konuştu.