Ankara Sevdalılarından Belediyelerde ‘Saltana Son’ Çağrısı



“Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son” inisiyatifi, “14 Şubat Sevgililer Günü”nde, “Sevgilim Ankara” adlı bir etkinlik düzenledi. Güvenpark’ta gerçekleştirilen etkinlikte, grup adına yapılan açıklamada, “Ankara’yı karşılıksız seviyoruz. Pes etmek yok. Yorgunluk yok. Çiçekler yeşerecek, konserler verilecek meydanlarında, temiz sular akacak musluklarında, çocuklar koşacak sokaklarında... Uykularımız bölünmeyecek açlıkla, işsizlikle. Çocuklarımız daralmayacak alışveriş merkezlerinde. Ankara, sana en güzel hediyeyi 29 Mart’ta vereceğiz, oylarımızla. Belediye yönetimlerinde saltanata son” denildi.

Açıklamanın ardından grup Güvenpark’tan Necatibey Caddesi’ndeki İnşaat Mühendisleri Odası önüne kadar yürüdü. Etkinlik daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda devam etti. Buradaki etkinliği, CHP Ankara Anakent Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın da ziyaret etti. Etkinlikte sahneye önce Dikmen Barınma Hakkı Çocuk Korosu ile Günyüzü Müzik Topluluğu çıktı. Ardından tiyatro oyuncuları Altan Erkekli ile Altan Gördüm, Ankara’yı anlatan birer konuşma yaptı. Etkinlikte konuşan gazetemiz yazarı Işık Kansu da, Ankara’da, geçmiş baharlarda, okul yollarında zerdali ağaçlarının kendilerine eşlik ettiğini, ancak şimdi bu ağaçlardan eser kalmadığını vurguladı. Kansu, şunları söyledi:

“O zamanlar ne denli uzaktı okulumuz. Git git bitmezdi. Varılacak olan, yalnızca okul muydu? Değildi, büyüdük ve anladık ki, ulaşacağımız o uzun yolun sonu, okulunkinden de uzaktı... Kim bilebilirdi ki, kirazların çiçeklendiği insanlık mevsimleri evrilecek, devrilecek; gün gelecek, herkesin, ama herkesin yalandan burnu uzayacak... Boş verin Bahçelievler’i, Emek’i Yenimahalle’yi. Kızılay’da bile evlerin ön, hatta arka bahçeleri vardı. Martta en erken zerdali açardı. Ya şimdi? Kapkaçtan geçilmiyor sokaklar, üstümüz başımız kan revan içinde. Yerlerde sürüklüyor geçmişimizi, baharlarımız çalınıyor bizden. Oysa böbürlene böbürlene konuşan bilgiçlere bakarsanız Ankara’nın tepe yönetimlerini mesken tutmuş olanlar, ‘iftihar’ listesine girmiş bile. Oysa Milli Egemenlik Parkı’ndaki ardıç ağacını öğretmen kılsak, hal ve gidişe kırık vereceği kesindir.”

Kansu’nun konuşmasının ardından şair Ahmet Telli, Ankara üzerine şiirler okudu. Etkinlikte Moğollar grubu da konser verdi.