Ankaralının Parası İşte Böyle Çöpe Gidiyor!



Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Anakent Belediyesi’nin binlerce lira harcayarak yaptığı ancak beklenen ilgiyi görmediği için kaderine terk edilen “Gökkuşağı Rekresyon Alanı” çürümeye başladı. Konya Yolu üzerinde yapımı tamamlanan ancak henüz kullanıma açılmayan “Samanyolu Evleri”ni de aynı son bekliyor. Anakent Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fazıl Güleken, “Ankara’nın kaynakları Melih Gökçek’in ufuksuzluğu ve işbilmezliği yüzünden havaya savrulmuş durumda” dedi. Gökçek yönetiminin Milli Kütüphane’nin yanında, 3 milyon 610 bin TL harcayarak yaptırdığı “Gökkuşağı Yolu”, 27 Ağustos 2006’da Serdar Ortaç konseri ve havai fişeklerle görkemli bir şekilde açılmıştı. Bu kapsamda belediye tarafından yapılan tanıtımlarda bu alanın “üniversite gençiliğinin yeni mekânı” ve “cazibe merkezi” olacağı belirtilmişti. Ancak açılış sonrasında buradaki kafe ve mağazalar iş yapamadıkları gerekçesiyle teker teker kapılarına kilit vurdu. Firmalar gidince, Gökkuşağı alanı terkedilmiş bölgeye döndü.

Çürümeye bırakıldı

Atıl bir şekilde bekleyen Gökkuşağı alanı günden güne yıpranıyor. Buradaki mekanların, metro inşaatından olumsuz etkinlendiği görülüyor. Eskişehir Yolu’nun ortasında refüj üzerinde toz ve egzoz dumanı içinde kalan Gökkuşağı toz ve kirle kaplanmış halde. Gökkuşağı’ndaki yapıların bazı yerlerinde tavan kısmında su sızması nedeniyle çürümeler de başladı. Bölgeyi yolla ayıran cam korumalar ya tamamen kırılmış ya da çatlamış durumda. Alan içindeki bitkiler de bakımsızlıktan kuruyor. Duvarlarındaki mermerlerin yerinden oynadığı dikkat çekerken, alanda bir aydınlatma direği de yerinden sökülerek bir kenara atılmış.

Gökçek sahiplenmiyor

Melih Gökçek, yerel seçimler için yaptıklarını ve yapacaklarını anlattığı “www.melihgokcek.com.tr” adlı kişisel internet sitesinde Gökkuşağı’nı görmezden geliyor. Gökçek’in sitesinde Gökkuşağı’yla ilgili herhangi bir ifade yer almıyor. Belediyenin resmi internet sitesinde projelere ilişkin tanıtıcı bilgi ve görseller bulunurken yine Gökkuşağı’na ilişkin herhangi bir bilginin bulunmaması dikkat çekiyor.

Samanyolu da boş

Belediyenin Ankara’nın güney girişinde yapımı tamamlanan Samanyolu Rekreasyon Projesi de Gökkuşağı’yla aynı kaderi paylaşacağa benziyor. 40 bin metrekarelik alanda içinde 10 adet villa inşa edilen Samanyolu Evleri’nde henüz açılış dahi gerçekleştirilemedi. Buranın da belediyeye maddi anlamda bir katkısı olmazken, üç tane güvenlik görevlisi çalıştırarak maaş ödeniyor.

‘Kaynaklar havaya savruldu’

Anakent Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Güleken, Gökkuşağı’yla ilgili Gökçek’in “hayal ettim mimarlar çizdi” dediğini anımsatarak buraya trilyonlar harcandığını söyledi. Burasının olmayacağını en başından beri söylediklerini ifade eden Güleken, “Yol üzerinde ve araba dumanları içinde, yanlış ve atıl bir yatırım olduğunu ve Ankara’nın en önemli ulaşım, su gibi sorunlarına öncelik verlimesi gerektiğini belirttik. Ama bizi dihlemedi” dedi. Güleken, aynı durumun Samanyolu Evleri’de de başladığını belirterek “Burası da Gökkuşağı gibi olacak. Dedik ki insanlar Ankara’dan gidiyorsa Mogan’a gider. Ankara’ya gelen insansa beş dakika sonra evine gidecek. Burada durmaz. İkinci olarak yol üstü olduğu için egzoz dumanı olan güvenliği olmayan, çocukların anayola çıkma tehlikesinin bulunduğu bir yer burası. Buraya da trilyonlar harcandı ve boş bir şekilde bekliyor” diye konuştu. “Ankara’nın kaynakları Melih Gökçek’in ufuksuzluğu ve işbilmezliği yüzünden havaya savrulmuş durumda” diyen Güleken, Ankara’nın trilyonlarını “savurmaya” hiçbir kamu yöneticisinin hakkının bulunmadığını vurguladı. Güleken, “Vurdumduymaz bir yönetim var. İnşallah 29 Mart’tan sonra bu işbilmez yönetim gidecek” dedi.