Ankara’nın Metamorfik İzleri Başkent Üniversitesi’nde



Ankara’yı irdeleyen atolye çalışmalarının sonuçları, tasarım alanında eğtim alan öğrencilere süreçlere dair fikir oluşturmayı hedefliyor.

TMMOB Ankara Şubesi’nin düzenlediği Mimarlık Haftası 2006 boyunca, çeşitli temalar çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirilmiş, Ankara’nın yaşadığı dönüşüm süreçleri bu atolyeler ile irdelenmişti.

Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ndeki sergi, Mimarlık Haftası 2006’nın atolye çalışmaları sonuçlarını ve sergilerini Başkent Üniversitesi öğrencileri ile buluşturuyor. Sergi, gerçekleştirilen atölyelerin sonuçlarını grafik bir anlatımla sunuyor.

Örneğin “Metamorfoz ve Kentin Görüntüsü” temalı atoyle çalışması, Ulus Heykel’den başlayarak kentin kuzey-güney aksını tekrar fotoğraflamış. Çünkü en büyük dönüşümün orada gerçekleştiği düşünülüyor! “Kentin Yok Anı” ise bir yapı sergisi. Ankara’da içi boşaltılmış, tamamlanamayan, yıllar boyunca boş kalmış binaları etkileşimleri, süreçleri, ve tarihleri ile ele alıyor.

Mimarlık Haftası’nın Ankara’yı irdeleyişinin sonuç ürünleri bu alanda eğtim alan öğrencilere süreçlere dair fikir oluşturmayı hedefliyor.