Ankara'nın Şehir Kapıları Dökülüyor!



Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Konya, Samsun, Eskişehir, Esenboğa ve İstanbul yolları üzerine yaptığı ve her biri yaklaşık 5 milyon TL’ye mâl olan şehir giriş kapılarından İstanbul Yolu’nda yer alan kapının kaplamaları dökülmeye başladı.

Şehir merkezinden İstanbul istikametine giden şeritte, kapının kemerinde yer alan bir kaplamanın yerinden koptuğu gözlemlendi. Ayrıca, aydınlatma lambalarının olduğu kısımlardaki kaplamanın dökülmesi de dikkat çekti.

Vatandaşlar, milyonlarca lira harcanan ve açılışının üzerinden bir yıl geçen kapılarda yaşanan sıkıntıyla ilgili, “Araçlar bu yolda en az 90 km hızla ilerliyor. Parçalar bir arabanın üzerine düşerse büyük kazalar yaşanabilir” diye tepki gösterdi.

Trafo kapağı açık bekliyor

Konya Yolu’nda yapılan şehrin giriş kapısının ise elektrik aksamının ulu orta açık kalması tepki çekiyor. Kapının ışıklandırma ve kamera sisteminin bağlı oldu trafo kapağı açık ve dışarıdan müdahalelere açık şekilde bekliyor. Ayrıca kaplamaların bir kısmının kırık olması da dikkat çekiyor.

Maliyeti tartışma yarattı

Şehir giriş kapılarının Başkent’e olan maliyeti tartışma yaratmıştı. 3 kapı için toplam 14 milyon 680 bin TL’lik sözleşmenin yanı sıra diğer iki kapı ve 2 adet saat kulesi için yapılan ihalede de sözleşme bedeli de 11 milyon 480 bin TL olarak belirlenmişti. Şu ana kadar tamamlanan saat kuleleri ve şehre giriş kapıları ihaleleri kapsamında toplam 36 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.