Ankara'ya 4 Bin Yeni Konut Müjdesi



TOKİ Ankara'da, toplam yaklaşık 4 bin konutluk 4 yeni proje başlatıyor. TOKİ, Mamak, Yenimahalle, Gölbaşı ve Esenboğa Havaalanı yolu üzerindeki Kuzey Ankara Kentsel Yenileme Bölgesi'nde yaptırılacak konutların ihalesi, 2 hafta içinde tamamlanacak.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara'da yeni bir konut hamlesi başlattı. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 4 bin konut yapılacak projenin ihalesi, iki hafta içinde tamamlanacak.

TOKİ, ilk olarak Gölbaşı-İncek'te bin 64 lüks konut yapacak. Buradan sağlanacak gelirle Mamak-Kusunlar'da bin 374 ve Kuzey Ankara Kentsel Yenileme Bölgesi'nde alt gelir gurubuna yönelik yapılacak 124 konut finanse edilecek.

İhale 24 Mayıs'ta

TOKİ ayrıca, Yenimahalle-Macunköy'de de 408 adet orta gelir grubuna yönelik sosyal konut yapacak. Halen Ankara'da Altındağ, Mamak, Şentepe ve Havaalanı Yolu üzerinde gecekondu dönüşüm projeleri uygulayan TOKİ, Mamak'ta aynı amaçla 1374 konutluk yeni bir proje başlatacak. Kusunlar'da uygulanacak projeye ilişkin ihale 24 Mayıs'ta yapılacak.

TOKİ, gecekondu dönüşümü kapsamında Kuzey Ankara Kent Girişi'nde de daha önce yaptığı konutlara ek olarak 124 konut ve 1 adet cami yapımı için 7 Haziran'da ihale düzenleyecek.

Yenimahalle-Macunköy'de orta gelir düzeyine yönelik yapılacak 408 sosyal konut için 27 Mayıs günü ihale gerçekleştirilecek. Gölbaşı-İncek bölgesinde yapılacak 1064 lüks konut ve 1 adet sosyal tesis için ise 1 Haziran'da ihale düzenleniyor.

7 yılda 61 bin konut

Açıklamaya göre, TOKİ'nin Ankara'da şimdiye kadar uyguladığı projeler kapsamında yaptığı konut sayısı 62 bine yaklaştı.

İdare, Ankara'da, gerek gecekondu dönüşüm projesi, gerekse sosyal konut ve lüks konut projeleri kapsamında, Gölbaşı-Örencik, Gölbaşı-İncek, Turkuaz, Yapracık, Yenikent-İlksan, Yenimahalle-AOÇ Konutları ile Eryaman benzeri 7 yeni çağdaş yaşam alanları oluşturdu.

TOKİ'nin son 7 yılda uyguladığı projeler ile Ankara'da yaptığı konut sayısının 61 bin 174'e ulaştığı belirtilirken, ayrıca, 41 ilköğretim okulu, 16 lise, 39 ticaret merkezi, 72 spor salonu, 31 cami, 12 sağlık ocağı, 4 kütüphane, 20 kreş, pansiyon, 2 hastane, karakol, rehabilitasyon merkezi, engelsiz yaşam merkezi ve sevgi evleri yapıldığı kaydedildi.