Ankara'ya 70 Katlı Gökdelen



Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Saraçoğlu Mahallesi'nin kültür ve turizm bölgesi olarak Ankara'ya kazandırılmasını istediklerini belirterek, "Kurban Bayramı'ndan sonra bu konuda kamuoyu yoklaması yapmak istiyoruz" dedi.

Akşam'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 3 ay önce gerçekleştirdikleri ziyarette Saraçoğlu Mahallesi konusunun gündeme geldiğini ifade eden Bezci, "Bana proje hakkında ne yaptığımızı sordu. Bize 'projeyi kamuoyuna yayın, herkesle fikrinizi paylaşın ve bütün kurumları ortak edin' dedi. Projenin diğer paydaşları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile ortak toplantı yaptık. Yanlış anlaşılmalar da ortadan kalktı" dedi.

Bezci, mevcut yapısını koruyarak bölgeyi, Ankara'nın kültür ve turizmine kazandırmayı hedeflediklerini, bu konuda halkın düşüncelerini alacaklarını kaydederek, "Kurban Bayramı'ndan sonra kamuoyu yoklaması yapmak istiyoruz" diye konuştu. İsteklerinin gerçekleşmesi durumunda bölgenin kültür ve turizm havzası haline geleceğini ifade eden Bezci, şöyle devam etti:

"Başbakanlık ve diğer bakanlıklar, o bölgeden çıkacak. Oraların müze haline getirilmesini istiyoruz. Dünyanın önemli şehirlerine baktığımızda bu her yerde böyle gerçekleşiyor. Kızılay artık eski cazibesini yitirmiş durumda, bu bizi mutsuz ediyor. Bizim gençliğimizde Atatürk Bulvarı'nda yürümek bir keyifti, ben 15 yıldır herhalde oralara hiç uğramıyorum, bölgenin arka sokakları girilemez hale gelmiş."

'Havaalanlarının kaldırılması gerekiyor'

Bezci, şehrin içindeki havaalanlarının kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, "Duyduğumuz haberler doğruysa Etimesgut'taki havaalanının Isparta'ya gitme durumu var. Zaten Etimesgut'a inen uçakların hepsi tek motorlu, şehir içinde bu uçakların olması yasak. İnşallah gider de şehir rahat bir nefes alır" dedi.

'70 katlı ATO binası yapmak istiyoruz'

Ankara'daki mevcut mania planının (inşaat sınırlamaları) oluşturduğu sıkıntılara da değinen Bezci, şunları kaydetti: "Eğer mania sıkıntısı çözülürse ATO'nun binasını 70 katlı, halka açık olarak yapmak istiyoruz. Buradaki uçuş hattı ve havaalanını değiştirirlerse Ankara'nın sorunu çözülür. Bu yetkiyi şimdi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne verdiler, süreç uzadı. Sivil Havacılık 4. Kolordu'ya soracak, oradan aldığı kotu bize aktaracak. Ankara'da buna benzer o kadar çok bina var ki 30 santimetre, 2 metreden dolayı iskan raporu, yapı kullanma izin belgesi alamayan yerler var."