Ankara'ya Yeni Fuar Alanı



Esenboğa Havalimanı yakınında yapılacak fuar merkezi, Dubai, Paris ve Berlin'den sonra dünyada havacılık fuarı düzenlenebilen dördüncü alan olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ziyaret etti.

Bezci, görüşmede, Ankara'ya yapılacak yeni fuar alanı hakkında Bakan Bayraktar'a bilgi verdi.

Bayraktar, Ankara'ya yakışır büyük bir fuar merkezi kurulmasının önemine değinerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'yı el birliğiyle marka şehir yapmak için çalışmalıyız. Bakanlık olarak projede üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" ifadeleri kullandı.

Bayraktar, böyle önemli bir projeyi Ankara'ya kazandırmak için yola çıkan ATO, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İl Özel İdaresi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Borsası ile diğer katkı sunan kuruluşları kutladı.

Proje hakkında

Esenboğa Havalimanı yakınlarındaki Akyurt gelişim alanına kurulacak fuar merkezi, 100 bin metrekare kapalı sergi ve 50 bin metrekarelik de etkinlik alanına sahip olacak. Havalimanı'na yapılması planlanan 3. piste bağlanacak fuar merkezine, havacılık fuarlarında (Air-Expo) kullanılmak için ayrı bir sergi alanı da inşa edilecek.

Yeni fuar merkezi, Dubai, Paris ve Berlin'den sonra dünyada havacılık fuarı düzenlenebilen dördüncü alan olacak.

Anadolu kervansaraylarından esinlenilerek planlanan fuar merkezi, huzur bahçesi, avlu ortasında su öğesi ve kademelenmiş havuzlara sahip olacak.