Ankara’ya Yeni Rekreasyon Alanı



Ankara Büyükşehir Belediyesince yeniden düzenlenen Kurtboğazı Barajı çevresi, kentin yeni rekreasyon alanı olarak halkın kullanımına açılacak.

Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, 8 rekreasyon alanına bir yenisini daha eklemek için Kurtboğazı Barajı çevresinin yeniden düzenlenmesi için çalıştıkları bildirildi.

Açıklamada, Ankara’nın kuzeybatısındaki İstanbul Yolu üzerinde olan ve başkentin önemli su kaynaklarından sayılan Kurtboğazı Barajı’nın, çevresindeki meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlarıyla hizmete sunulacağı ifade edildi.

Tesisler yenilendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Kurtboğazı Barajı ve içerisindeki tesisleri incelemesinin ardından verdiği talimatla bölgede çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Gökçek, Kurtboğazı Barajı ve tesislerinin tamamen yenilendiğini, vatandaşların gönül rahatlığıyla dinleneceği ve eğleneceği bir mekan haline geleceğini kaydetti.

Açıklamada Gökçek’in şu ifadelerine yer verildi: “Başkentlilerin hizmetine sunduğumuz, dev rekreasyon alanları Mavi Göl, Göksu, Harikalar Diyarı, 50. Yıl Parkı, Dikmen Vadisi, Altınpark, Mogan ve Gençlik Parkı, eğlence mekanlarıyla, çay bahçeleriyle, piknik alanlarıyla, yeşilliğiyle, çocuk oyun gruplarıyla, yürüyüş yollarıyla Ankara’yı bir başka güzelleştirdi. Diğer kentlerden gelen konuklar, şehir turuna çıkan okullar Harikalar Diyarı’na, Göksu’ya, Gençlik Parkı’na uğramadan ayrılmıyorlar. Şimdi de böylesine doğal güzelliklerin içerisindeki bölgeleri en kısa sürede Ankaralıların yararlanacağı bir alan haline getirmek için hızlı bir çalışma başlattık.”

Çalışmalar devam ediyor

Açıklamada, 50 hektarlık piknik alanı, ana yollarda iyileştirme, çevre düzenleme, pis su ve temiz su hatlarının yenilenmesi, ara yollara küp taş döşenmesi, seyir terasları oluşturulması, aydınlatma direklerinin yenilenmesi, tuvaletler, mevcut çeşmelerin iyileştirilmesi ve 5 yeni çeşme yapılması çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Büyükşehir Belediyesince 3 adet çocuk oyun alanının yenilenmeye başlandığı, ikişer adet plaj voleybolu, futbol, basketbol ve tenis sahası yapıldığının bildirildiği açıklamada, küçük yürüyüş yolları ile kondisyon aletleri alanının oluşturulduğu, oturma ve piknik alanlarına banklar, piknik masaları yerleştirildiği belirtildi.