Antakya Açık Kent Müzesi Yolda



Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Antakya Açık Kent Müzesi kurulması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Canda, Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ''Tarihi Kentler Birliği Antakya Buluşması''nı değerlendirdiği yazılı açıklamasında, üniversitelerin tarihin her döneminde kuruldukları kenti onurlandırdığını ve sosyokültürel yaşama önemli katkıda bulunduğunu ifade etti.

Üniversite olarak Antakya'ya karşı görevleri bulunduğuna dikkati çeken Canda, sorumluluklarını yerine getirmek için değişik alan ve boyutlarda çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi. Kentin mimari dokusunun korunması için Harbiye Meslek Yüksek Okulu’nda restorasyon bölümü açtıklarını anımsatan Rektör Canda, şunları kaydetti: 

''Bu bölüm, Antakya'nın tarihi dokusunun korunması için çalışmalar yapacak. Üniversitemizin arkeologları, Antakya tarihinin ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Antakya tarihine sahip çıkılmalı. Kentsel tarihi dokunun korunması, gelecek kuşaklara aktarılması için Antakya Açık Kent Müzesi kurulması çalışmalarını sürdürüyoruz.'' (AA)