Antalya Büyükşehir, 8 Ayda 100 Trilyonluk Yatırım Yaptı



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, aylık gerçekleştirdiği olağan basın toplantısını bu defa otobüs içerisinde şehri gezerek yaptı.

Türel, 8 ayda 100 trilyonluk yatırım gerçekleştirdiklerini aktardı.

3.5 saat süren otobüs gezisiyle devam eden ve bitmiş projelerini yerinde inceleyen ve anlatan Türel, böylelikle yaptıkları icraatları plan üzerinde zor anlaşılır bir şekilde değil yerinde kolay algılanabilecek şekilde gösterdiklerini vurguladı.

Göreve geldiği mart ayına kadar Antalya'da 300 kilometrelik kanalizasyon çalışması yapıldığını hatırlatan ve kendilerinin sadece bu yıl bu kadar daha kanalizasyon çalışması yapacaklarını kaydeden Türel, Antalya'nın toplam 800 kilometre kanalizasyona ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. 8 aylık görev süresi boyunca yapılan toplam yatırımların 100 trilyon rakamını bulduğunu söyleyen Menderes Türel, kanalizasyon çalışmaları için ise bugüne kadar 20 trilyon 500 milyar Türk Lira harcandığını açıkladı. 29 bin 900 metre olan çalışmalar boyunca 516 bin 491 metreküp alanda kazı çalışması yapıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, ayrıca 6 bin 472 ton demir ve 83 bin ton betonun da yine bu projelerde kullanıldığını dile getirdi.

Sürdürülen altyapı çalışmalarında ortaya çıkan maliyetin tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla yapıldığını vurgulayarak konuşmasını sürdüren Türel, "2005 yılı sonunda çok büyük bir afet olmadığı müddetçe yağmur suyu Antalya için sorun olmayacak. Geçtiğimiz hafta devam eden yağışlar sırasında 10 gün boyunca kentte metrekareye 100 kilogram yağış düşmüştür. Ancak bu yağışlara rağmen itfaiyeye su baskını ihbarı gelmediğini öğrendik. Kanalizasyon çalışmaları bile Antalya'mızı rahatlatmıştır. Çok büyük bir afet olmazsa, kentin yağmur suyu problemi olmayacaktır." dedi.

Atıksu arıtma tesisi ek projesinin mevcut 250 bin kapasiteli tesisn kapasitesine eş olduğunu açıklayan Türel, yapımı tamamlanan tesiste de incelemelerde bulundu. 2005 yılı Temmuz ayında yapımı tamamlanan tesisin pis su almaya başladığını vurgulayan Türel, toplamda 500 bin kişiye hitap edecek ve 75 bin metreküp/ton kapasiteye ulaşacak arıtma tesisinin mart ayında tamamen bitirilmesiyle birlikte, arıtılan sularda balık yetiştirilmeye başlanacağını sözlerine ekledi.