Antalya Gelişsin diye Arsaları Satışa Çıkarıldı



Antalya Defterdarı Hidayet Mat, şehir yüzölçümünün üçte birinin Hazine adına tapulu olduğunu belirterek, “Arazileri ekonomiye kazandırmak ve gelişebilmek için bunların bir kısmını satışa çıkarıyoruz” dedi. Bu yöndeki adımlardan biri olarak 17 Mayıs 2010’da gerçekleştirecekleri arsa satışına dikkat çeken Mat, pazartesi günü 44 bin 435 metrekare büyüklüğünde, 10 milyon 732 bin TL değerinde altı Hazine parselini satacaklarını açıkladı. Mat, bu arsaların Döşemealtı, Sütçüler, Keşirler, Güzeloba ve Yüksekalan’da olduğunu söyledi.

Şehirde özellikle Döşemealtı Yeşilbayır’da bulunan 23 bin 244 metrekarelik ve içinde AVM ile hastane projelerinin geliştirilebileceği arsanın dikkat çektiğini belirten Mat, arsa için belirlenen tahmini bedelin 6 milyon 300 bin TL olduğunu ifade etti.

Satışa çıkarılanlar arasında bir diğer dikkat çekici arsa olarakYüksekalan Mahallesi’ndeki 16 bin 588 metrekare büyüklükteki ticaret alanı arsasını gösteren Mat, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bu arsa için  42 milyon TL tahmini bedel ve 1 milyon 260 bin TL’de geçici teminat belirlendiğini açıkladı. Mat, ayrıca Sütçüler, Keşirler ve Güzeloba mahallelerinde konut yapımına uygun toplam 1.572 metrekare büyüklüğündeki 232 bin 206 TL’lik  dört arsayı da satışa çıkaracaklarını belirtti.