Antalya Golf Turizminde İddialı



Antalya, güneş ve deniz ile özdeş yaz turizmine alternatifleri sorguluyor. Turizmciler, golf sporunun Antalya’da geliştirilmesi için yeni sahaların açılması gerektiğine işaret ediyor.

6 golf sahasının bulunduğu Belek, geçen yıla oranla golf turizminde yüzde 55 artış sağladı. Antalya’da turizmi 12 aya yaymak isteyen sektör temsilcilerine göre, bölgede golf turizmini geliştirmek için yeni tesislerin faaliyete geçmesi gerekiyor.

HEDEF: 5 YILDA 15 MİLYON TURİST

Antalya’nın Belek ilçesinde golf turizmi açısından ciddi bir potansiyel olduğuna dikkat çeken turizmciler, sadece 6 golf sahasının sezonu 12 aya yayma hedefi için yetersiz olduğunu vurguluyorlar. İşletmecilere göre, Türkiye’deki golf sahaları Avrupa’daki bir çok golf sahasından daha kaliteli, ancak, sayıları rakip kentlerin altında. Saha ve tesis yetersizliği nedeniyle eylül, kasım ve mart aylarında yoğunlaşan taleplere cevap verilemiyor.

Sektör temsilcileri saha sayısının asgari 60 olması gerektiğini vurgulayarak, ilçenin kış sezonunda hergün 10 uçağı hedefleyebileceğini savunuyor. Sektör temsilcileri golf turizminin de katkılarıyla mevcut 8 milyon turist rakamının, 5 yıl içinde 15 milyona çıkacağını öne sürüyorlar.