Erkmen'in Afişlerine Onur Ödülü



Grafik tasarımcı Bülent Erkmen’in İstanbul Devlet Tiyatroları’nın 2004-2005 sezonu oyunları için tasarladığı oyun afişleri, 15-16 Ekim’de Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen 10. Uluslararası Tiyatro Afişleri Bienali’nde (Rzeszów 2005) onur ödülüne değer görüldü.

Erkmen’in “Çayhane”, “Bedreddin”, “Çok Yaşa Komedi” ve ”Otopark Cinayetleri” adlı oyunlar için tasarladığı afişler, Amerika, İsviçre, Polonya ve İspanya’dan önemli tasarımcıların yer aldığı bir jüri tarafından değerlendirildi. Erkmen; oyun afişlerini tasarlarken bu oyunlara işaret eden ve her biri aynı zamanda oyunun kendi işareti olan “maske”leri, o oyunlardan seçilen gerçek oyuncuların yüzlerine takma fikrini görselleştirdiğini belirtiyor.

34 ülkeden tasarımcıların hazırladığı 716 afişin değerlendirildiği bienalde, birinci Polonya’dan Slawek Iwanski, ikinci Hollanda’dan Maarten Evenhuis, üçüncü ise Polonya’dan Tomasz Boguslawski oldu. İsviçre’den Erich Brechbühl ise Bülent Erkmen’le birlikte onur ödülünü paylaştı.

Bülent Erkmen, 2001-2002 sezonundan başlayarak, 4 sezon boyunca, Osman Wöber yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatroları’nda sahnelenen oyunların afiş tasarımlarını hazırlamıştı.