Antalya Kepez Belediyesi Turgut Cansever Uluslararası Mimarlık Ödülleri 2020



Antalya Kepez Belediyesi, Türkiye Mimarlar Odası Antalya Şubesi işbirliği ve koordinasyonu ile mimar Turgut Cansever anısına “Uluslararası Mimarlık Ödülleri”ni düzenlemektedir.

Yarışmanın Amacı: Seçkin mimari çalışmalarında kendini gösteren bilgelik, felsefi bütünlük, çevresel ve bölgesel duyarlılıklarla tanınan Turgut Cansever'in anısını yüceltmektir. Organizasyon, Cansever'in mimari ve şehircilik konularındaki karakteristik yaklaşımını uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlamaktadır. Ödüllendirilecek projelerin, Turgut Cansever'in mimari kariyerinin düşünsel temelini oluşturan tasarım önceliklerinin özgün yorumlarını sergilemeleri beklenmektedir. Bu öncelikler, bağlama özgü tasarım yaklaşımı, uygulama hassasiyetine dayanan mimari kalite ve kuramsal bütünlük, bölgesel değerler, kültürel devamlılık, hümanist kaygılar ve sanatsal duyarlılık gibi çok yönlü konularda derin bir bilinç olarak tanımlanabilir.  Ödül, küresel bir dünyada yerel kimliğin önemini takdir eder.

Organizasyon, Cansever'in mimari eserlerinin temsil ettiği yukarıda belirtilen değerlerin süregelen evrensel önemini vurgulayarak, Türkiye ile diğer ülkeler arasında mimari kültür üzerinden kültürel ilişkileri geliştirmeyi de hedeflemektedir.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Jüri: Ian Ritchie (İngiltere), Antonio Riverso (İtalya), Martin Drahovsky (Slovakya), Süha Özkan (Türkiye), C. Abdi Güzer (Türkiye)

Yedek Jüri üyeleri: Brigitte Weber (Avusturya), Nilgül Yılmaz (Türkiye)

Ödüller

Büyük Turgut Cansever Ödülü: 25.000 TL
Turgut Cansever Uluslararası Ödülü: 20.000 TL
Turgut Cansever Yerel Ödülü:
15.000 TL

Yarışma Takvimi

Son başvuru tarihi: 20 Ocak 2020
Jüri Toplantısı:
10 Şubat 2020
Ödül Töreni ve Serginin Açılışı:
22 Şubat 2020

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.