Antalya Limanına 6 Talip

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından 74 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri ihalesine katılmak üzere altı firma başvurdu.

TMSF, Ortadoğu Antalya Limanı’ndaki yaklaşık yüzde 100 hissesinin satışıyla ilgili ihalenin 27 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirileceğini duyurdu. TMSF’den yapılan açıklamaya göre, idari belgelerin teslimi için son tarih olan 21 Temmuz itibarıyla başvuran firmalar, IC İçtaş Havalimanı Yatırım İşletmeleri, Akdeniz Liman İşletmeciliği, Yenigün İnşaat, Akfen Holding, Cengiz İnşaat ve Özaltın İnşaat firmaları oldu.

Kapalı zarf ve açık artırma yoluyla gerçekleştirilecek ihalede verilen en yüksek teklif, Fon Kurulu’nun onayına sunulacak. Verilen teklifler, 74 milyon dolarlık muhammen bedeli aşmazsa, Fon Kurulu kararı ile ihaleye 28 Temmuz’da pazarlık usulüyle devam edilebilecek. Kapalı zarf ve açık artırma yoluyla gerçekleştirilecek ihalede verilen en yüksek teklif, Fon Kurulu’nun onayına sunulacak. Verilen teklifler, 74 milyon dolarlık muhammen bedeli aşmazsa, Fon Kurulu kararı ile ihaleye 28 Temmuz’da pazarlık usulüyle devam edilebilecek.