Antalya Su Gibi Akıyor

Yerel Gündem'ciler Antalya'nın zeminindeki sıvılaşmaya dikkat çekti. Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Altyapı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan raporda, Antalya'nın zemininde sıvılaşma olduğunu hatırlatıldı. Rapora göre, deprem anında söz konusu zeminlerin su gibi akacağı vurgulandı.

Çok katlı binalarda çökme tehlikesi yaşanması üzerine kentin değişik bölgelerinde inceleme yaptıklarını belirten Altyapı Çalışma Grubu Başkanı Tunç Tarımcı, sonucun üzüntü verici olduğunu söyledi. Yapılan incelemeler sonunda, kent zemininde ciddi boyutta sıvılaşma olduğuna işaret eden Tarımcı, önlem alınmadığı taktirde Antalya'nın deprem anında su gibi akıp gideceğini öne sürdü.

Tüm belediyelerden sorunlu binalara yönelik bilgi istediklerini ifade eden Tarımcı, ancak hiçbirinden yanıt alamadıklarını dile getirdi. Başkan Tarımcı, 'Büyükşehir Belediyesi sorunlu binalarla ilgili herhangi bir çalışma yapmamış. Konyaaltı Belediyesi de, teknik eleman bulunmaması nedeniyle, kontrol ve araştırmaların büyükşehir tarafından yürütüldüğünü bildirdi. Kepez ve Muratpaşa Belediyesi ise talebimize hiçbir yanıt vermedi' dedi.

Kent zemininde oluşan sıvılaşmanın ileriki yıllarda büyük kayıplara neden olabileceğine dikkat çeken Tarımcı, şöyle devam etti:

'Özellikle Lara ve Konyaaltı Bölgesi'nin zemininde sıvılaşma sorunu var. Bu bölgelerdeki binaların temelleri de yer altı su seviyesinin altında kalıyor. Şimdi beton bu suyu emiyor ve içindeki demirin aşınmasına neden oluyor.'