Antalya'da EXPO için İlk Kepçe Vuruldu



Antalya'nın Aksu ilçesindeki EXPO Fuar Alanı'nda, çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Vali Ahmet Altıparmak ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in de katıldığı toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO Alanı'ndaki ilk düzenleme çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Alanda 103 eski bina bulunduğunu aktaran Bakan Eker, "Bu binaların hepsini inceledik ve 7'si dışında kalan 96 binanın yıkılmasına karar verdik. Diğerlerini de bir tarihi, kültürel değeri varsa kullanacağız" dedi.

Taşkın koruması yapılacak

Binaların yıkımı konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışma yapıldığını dile getiren Bakan Eker, "Bir yandan bunu yaparken, bir yandan da Aksu Çayı'nın taşkın korumasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu bölgede gelecekte bir taşkınla karşı karşıya kalmamak için ilgili bakanlıklarla görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

285 tür bitki dikilecek

Alandaki bitki türleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Bakan Eker, "Bu alanda 42 türden 1329 ağaç var. Ama gerek Antalya'nın endemik bitki türü varlığı, gerek bu bölgede yetiştirilebilecek ağaçlar, çiçekler açısından 45 tür ağaç ve ağaççık, 62 tür çalı, 29 tür mevsimlik çiçek, 75 tür tıbbi ve aromatik bitki, 34 tür meyve ağacı, 16 tür tropik meyve ağacı, 24 tür soğanlı süs bitkisi olmak üzere bu alana 285 tür bitkinin daha dikilebileceğini tespit ettik. 285 tür bitki daha bu alanda dikilecek. Bunların da hazırlıkları yapılıyor" ifadelerini kullandı.

EXPO'nun drenajı Guinness'e girecek

EXPO alanındaki altyapı drenaj ve set çalışmalarının da bir yandan devam ettirildiğini vurgulayan Bakan Eker, "Bu alan iki taraftan Aksu Çayı ile bir anlamda kuşatılıyor. Buradan gelebilecek taşkın, sel gibi olaylara karşı hem drenajın yapılması hem de sette çekilmesi suretiyle beklenmedik taşkınlara karşı korunması da gerekiyor. Onlarla ilgili Tarım Reformu Genel Müdürlüğü drenaj çalışmalarını yapacak. Genel müdürlüğümüz bu çalışmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na da giriyor" dedi.