Antalya'da Köylülere HES Kurşunu!



Dün gece iş makinelerinin HES'in inşa edileceği Ahmetler Kanyonu'na girmesi üzerine günlerdir gergin olan köylüler tepki gösterdi. Yöredeki pek çok köyün ortak kullanımında olan Ahmetler Kanyonu'nun sularını HES firmasına vermek istemeyen Ahmetler köylüleri, şantiye kurmak için çalışmalara başlayan iş makinalarını engellemek istedi. Ancak HES firmasının özel güvenlik görevlileri ile diğer çalışanları bugün öğle saatlerinde köylülerin üzerine ateş etti. Köylülerin de taşlarla karşılık verdiği olayda güvenlik görevlilerinin köylülere biber gazı sıktığı da öne sürüldü.

Köylünün üzerine iş makinası sürdüler

Sol Gazetesi'nden Yusuf Yavuz'un haberine göre, Ahmetler köylülerinin sözcüsü Mustafa Koç, HES firması çalışanlarının Köydeğirmeni mevkiinde köylülere silah çektiğini ve köylülerin üzerine iş makinası sürdüğünü belirterek Akseki ve Manavgat'tan gelen jandarmanın olaya müdahale ettiğini kaydetti.

Köylülerin şirket çalışanlarından şikayetçi olduklarını dile getiren Koç, iş makinalarının iki gün önce kanyona getirildiğini ancak köylülerin engel olmak istediğini belirterek, "olay çıkmaması için jandarma karakol komutanı köylülere köye dönmelerini iş makinelerinin de çekileceğini söyledi. Ancak bizi kandırdılar. İş makinaları gece çalışmaya başladılar" dedi.

Köylüler güvenliklerinin sağlanmasını istiyor

HES firmasının çalıştırdığı özel güvenlik görevlilerinin bazılarının kayıtdışı ve kimliksiz olduğunu iddia eden Koç, "Güvenlik görevlisi diye getirilen insanlarla konuştuk. Bizim kendileriyle bir sorunumuzun olmadığını, onlara kardeşçe yaklaştığımızı söyledik. Ancak onlar bize 'biz kimsenin kardeşi değiliz' diye karşılık verdiler. Bu insanların arasında hasta ruhlu olduğu izlenimi uyandıran kişiler var. Köylüler güvenliklerinin sağlanmasını istiyor" diye konuştu.