Antalya'yı Kemirdiler!



Antalya’nın dünyaca ünlü sahil şeridi Konyaaltı’na sadece 4 km uzaklıktaki doğa tahribatı şaşırttı. Hürriyet .com.tr’nın haberine göre daha düne kadar kent merkezine uzak ilçelerdeki tahribatı konuşan Antalya, şimdilerde dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne sadece 4 kilometre uzaklıktaki taş ve kum ocaklarında patlatılan dinamitlerin ürkütücü sesi ile irkiliyor.

“Konyaaltı İlçesi Boğaçayı Caddesi Çandır Çayı üzerinde yer alan ocaklar Üzümcek Dağı’nı adeta kel bırakırken, hafta sonu dahi kazı ve nakliye devam eden iş makinelerinin oluşturduğu gürültü kirliliği Çakırlar Mahallesi ile sınır komşusu olan Hurma Mahallesi sakinlerini çileden çıkarıyor. Kazılar nedeniyle oluşan toz bulutu ise tarım ve turizm faaliyetlerine darbe vuruyor. Yaşanan katliamın en yakın tanıkları ise bölgede görev yapan mahalle muhtarları. Ocakların yürüttüğü dinamitli kazı faaliyetleri nedeniyle çok büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Çakırlar Mahallesi Muhtarı Özkan Yavuz, “Şehrin göbeğinde dinamit sesleri ile irkilir olduk. Her taraf toz-toprak. Yüzlerce tür bitki örtüsüne kucak açan Üzümcek Dağı ise kel kaldı” dedi.

'Dağ yok olacak'

Yavuz, kazılar nedeniyle ortaya çıkan toz bulutunun tarım ve turizm faaliyetlerine ağır darbe vurduğunu kayderken Boğa Çayı Caddesi üzerindeki ocakların oluşturduğu toz bulutunun mahallelerine kadar ulaştığını belirten Hurma Mahallesi Muhtarı Faruk Kıldıran “Sadece toz değil, iş makinelerinin oluşturduğu gürültü kirliliği de bizi olumsuz yönde etkiliyor. Şehrin göbeğinde bu tür çalışmalara nasıl izin verildiğine anlam veremiyoruz. Yetkililer inşallah sesimizi duyar ve bu soruna çözüm üretir” diye konuştu.