Antik Kentteki Kaçak AVM'de Ruhsat Gerilimi



Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın hazırladığı habere göre, Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Myrliea Antik Kenti'nin bulunduğu alana inşa edilen kaçak AVM ile ilgili imar affına başvurup yapı kayıt belgesi alan firma ile belediye arasındaki ruhsat gerilimi devam ediyor.

Mudanya'da arkeolojik sit alanı olan Myrliea Antik Kenti'nin üzerine inşa edilen ancak mahkeme kararlarıyla açılışına izin verilmeyen AVM'nin sahibi Özdilek Grubu imar affına başvurmuş ve yapı kayıt belgesi almıştı. Firmanın yapı kayıt belgesini almasıyla yargı süreci de sonlandırılmış oldu.

İmar affına başvuran firma, yapı kayıt belgesi aldıktan sonra Mudanya Belediyesi'ne AVM'nin işletme ruhsatı için başvuruda bulunmuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise o dönem yaptığı açıklamada "Biz de imar affından sonra ilk acele kamulaştırma kararı aldık, antik kenti halka kazandıracağız" demişti. Firmanın ruhsat için başvurduğu temmuz ayından bu yana Mudanya Belediyesi ile Özdilek Grubu arasında ruhsat gerilimi giderek büyüyor. Firmanın avukatları belediyeden ruhsat almak için sürekli baskı yaparken, belediye ise antik kent üzerindeki AVM'ye izin vermemek noktasında geri adım atmıyor.

Yapı kayıt belgesi alındığı için şu an belediye firmaya ruhsat vermek zorunda, ancak açılan kamulaştırma davasından olumlu bir karar bekleniyor.

Firma Takasa Yanaşmıyor
Antik kent üzerine yapılan AVM'ye rushat vermemekte kararlı olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Acele kamulaştırma kararımızı gönderdiğimiz İçişleri Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. Ondan sonra gereği yapılacaktır" dedi.