Antrepo 5, 'AKB Sanat Limanı' Adıyla Kapılarını Açıyor



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul’da gerçekleşecek sergiler için mekân ihtiyacını karşılamak üzere Tophane’deki 5 numaralı Antrepo'yu İstanbul 2010 AKB Sanat Limanı adıyla hizmete sunuyor. Kapılarını 19 Haziran 2010 tarihinde açacak olan Sanat Limanı, dört uluslararası sergiye ev sahipliği yapacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın, İstanbul’da gerçekleşecek olan yerel ve uluslararası sergiler için talep edilen ve kamusal niteliği olan mekân ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan Sanat Limanı'nın açılışı çin geri sayım başladı.

19 Haziran Cumartesi günü açılışı gerçekleşecek Sanat Limanı, İstanbul için kalıcı nitelikte kamusal bir sergi merkezi modeli sunuyor. Merkez yerli ve yabancı sanatçılar ve izleyiciler için İstanbul 2010 sürecinde bir bilgi, iletişim ve buluşma yeri olma işlevi de taşıyor.

Yepyeni Bir Sergi Alanı

Altı aydır devam eden çalışmalar kapsamında Tophane’de bulunan antrepo binalarından 3 bin 600 metrekarelik 5 numaralı binanın iki katı sergiler için teknik ve estetik açıdan yenilendi.

Günümüz sergi estetiğine uyan antrepo niteliği korunarak altyapısı yenilenen, esnek sergileme duvarlarıyla farklı sergilere, gösteri ve açık oturumlara olanak sağlayan Sanat Limanı’nın gerçekleştirilmesinde uluslararası çağdaş sanat merkezleri model alındı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2010 yılı sonuna kadar kamusal bir sergi alanı olarak İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinliklerine tahsis edilen Sanat Limanı’nda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına başvurmuş ve onaylanmış bağımsız bütçesi olan yerel ve uluslararası sergiler yer alacak.

Sanat Limanı dört sergiyle merhaba diyor

Antrepo No.5 Sanat Limanı açılışını dört uluslararası sergiyle birlikte yapıyor. Haziran ayı sonlarında İstanbul’da gerçekleştirilecek Güneydoğu Avrupa Zirvesi'yle eşzamanlı olarak düzenlenecek “KREDİ ÖTESİ-ÇAĞDAŞ SANAT VE KARŞILIKLI GÜVEN” sergisi, çağdaş sanat alanında bölgede ön plana çıkan kavram ve üretimleri sunacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliğinin çağdaş sanat üretimini kentin tamamına yaymayı hedeflediği Taşınabilir Sanat Projesi kapsamında hazırlanan “ULUORTA” ve “KÜÇÜK KARA BALIĞI” sergileri de Sanat Limanı’nın açılışıyla birlikte izlenebilecek.

İstanbul’un belleğinde yer etmiş yedi obje, tespih, kahve fincanı, beşi bir yerde, rahle, lokumluk, hamam seti ve boyacı sandığının yedi Türk tasarımcısı tarafından yorumlanarak, çağdaş tasarımlarla yeni hallerini aldığı “ISTANBUL OTHERWISE” projesinin sergisi de Sanat Limanı’nda sanatseverlerle buluşacak.