AOÇ'ye 150 Milyon Dolar

Ankara Anakent Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) çalışmalara hızla başlanacağını söyledi. Gökçek, AOÇ arazilerinin belirli amaçlarla Anakent Belediyesi'ne tahsis edilmesiyle ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Çalışmalara hızla başlanacağını kaydeden Gökçek, ulaşım sıkıntısı olan bölgelerde alt ve üst geçitlerin kısa sürede yapılacağını belirtti. Gökçek, 4 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerine de safari park yapacaklarını söyledi. Safari parkta 10 bin hayvanın yer almasının planlandığını dile getiren Gökçek, şunları kaydetti:

''Safari park, 2008'de bitirilecek ve Ankara'nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak. Ziyaretçiler, 500 golf aracıyla geniş mekânlarda yaşayan yaban hayvanlarını cam arkasından görebilecek. Buraya yapılacak harcamayı henüz kestiremiyorum, ama daha önce 100 milyon dolar harcanmasını düşünmüştük, ama şimdi 150 milyon dolar harcanarak bitirilmesini öngörüyoruz. Bu harcamalar için kendi özkaynaklarımızı kullanacağız.''

Gökçek, devri öngören yasanın yürürlüğe girmesiyle metro hattının AOÇ arazisinden geçmesi konusundaki engelin ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.

Gökçek, bir gazetecinin sorusu üzerine, benzine yapılan son zamların ardından toplu taşıma ücretlerinin arttırılmasının ''elzem'' olduğunu söyledi. Gökçek 2007'nin ortasına kadar doğalgaz hizmetlerinin de özelleştirileceğini ifade etti.