Apartmana Şantiye Tarifesi



Hürriyet'in haberine göre, Mamak Bahçelerüstü Mahallesi’nde gecekondu hayatından kurtulup daha modern şartlarda yaşamak için arsalarını vererek apartman dairelerine kavuşan vatandaşların çilesi bitmedi. EnerjiSA görevlilerinin belediyenin yer tahsisine rağmen bölgede gerekli alt yapıyı kurmadığını iddia eden vatandaşlar, “Gecekondu mahallesiyken, dönüşüp apartman dairelerine kavuştuk. Ancak apartmanlarımıza normal elektrik hattı bağlanmadığı için şantiye elektriğini kullanıyor, aylık ortalama 700 lira fatura ödüyoruz. Yedi aydır yaşadığımız biz biliriz” diye konuştu.

Mağduriyet giderek artıyor

Mahallerinde bulunan yaklaşık 10 binanın şantiye elektriği kullanmak zorunda kaldığını belirten Murat Selahattin Saraçoğlu, yeni yapılan binaların da eklenmesiyle mağduriyetin iyice arttığını söyledi. Şantiye faturasının binaya kesilerek, apartman dairelerine bölüştürüldüğünü dile getiren Saraçoğlu, “EnerjiSA belediyenin trafo gösterdiği yere gelerek dikmiyor. Bu durumda boş olan bir apartmanda iki daire 700 lira elektrik parası ödüyor” ifadelerini lullandı.

Eşyalarımız kullanılamaz hale geldi

Mahalle sakinlerinden Murat Pilavcı da, “Aylık ev kirasından daha fazla elektrik parası ödüyoruz” dedi ve ekledi: “Şantiye elektriği nedeniyle evlerimizde bulunan cihazların neredeyse tamamı zarar gördü. Kombimizi bir saat yaksak iki saat yakamıyoruz. Apartmanlarda bulunan asansörler çalışmıyor. Müteahhit başvurmuş, belediye yer göstermiş durumda. EnerjiSA ise o bölgenin hattı yetersiz diyor. Yan apartmanın normal enerji hattı bağlı. Onların nasıl yetiyor anlamadık.”