''Aralık Ayındaki Yavaşlamanın, İkaz Edici Bir Etkisi Olmasını Ümit Ediyoruz''



İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayide Aralık ayındaki yavaşlamanın, sanayide üretim artışının devam etmesi için yapılması gerekenleri hatırlatmak açısından ikaz edici bir etkisi olmasını ümit ettiğini bildirdi.

Küçük, Aralık ayı sanayi üretimine ilişkin yaptığı açıklamada, Aralık ayındaki yüzde 3,7'lik artışın 2011'in en düşük artış oranı olması açısından dikkat çekici olduğunu kaydetti. Ancak son aydaki söz konusu nispi hız kesişin yanında, sanayinin yılın tamamı itibarıyla üretimini yüzde 8,9 gibi yüksek bir oranda artırmayı ve büyümenin itici gücü olmayı başardığını vurgulayan Küçük, açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

''Bundan sonrası için önemli olan, Aralık ayındaki hız kesişin geçici bir eğilim olarak kalması ve üretimdeki artışın 2012'de de devam etmesidir. Sanayi üretiminin aksaması, bütün ekonomiyi olumsuz etkileyecektir. Aralık ayındaki yavaşlamanın, sanayimizde üretim artışının devam etmesi için yapılması gerekenleri hatırlatmak açısından ikaz edici bir etkisi olmasını ümit ediyoruz.''