Arazilerin Başvuru Bedeli Belirlendi



Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı hükümet programına girerken Maliye Bakanlığı konuya ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. 36 ilde yapılacak satışlar için başvuru bedeli 500 lira. En fazla arazi Antalya’da. Yıl sonuna kadar 2B arazileri ile ilgili teknik çalışmanın bitirilmesi planlanıyor.

Maliye’den edinilen bilgilere göre, peşinat miktarının 500 lira olmasında geri adım atılmadı. Rakam arazinin değerine göre değişecek. Hangi bedel üzerinden satış yapılacağı konusunun ise 2011 sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi. Düzenlemeye son şeklini vermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tekrar bir araya gelecek. Maliye kaynakları, satış sürecinin yıl başından itibaren başlayabileceğini kaydetti.

2B’lerin satışından ilk aşamada 10-15 milyar lira gelir bekleniyor. Teknik ve saha çalışmasının hazır olduğunu aktaran üst düzey bir ekonomi yetkilisi ise “Elimizdeki çalışmada peşin rakamında herhangi bir değişiklik yapmadık. Peşinat 500 lira ile başlayıp 2 bin liraya kadar çıkıyor. ” diye konuştu.