Arçelik Tesislerinde Bir Lord



Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Syephen Green, Türkiye ziyareti kapsamında Koç Topluluğu şirketi Arçelik AŞ'nin Çayırova'daki Çamaşır Makinesi İşletmesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Green, ''Açık bir iş ortamı sunması, düşük kurumlar vergisi ve dünyanın dört bir yanındaki pek çok pazara açılmak için bir kapı niteliği taşıması itibarıyla Birleşik Krallık Türk firmalarının ticaret yapması için son derece cazip bir ülke'' dedi.
Green, iki ülke firmalarının uzmanlıklarını birleştirip ortaklık kurarak, dünyanın diğer bölgelerindeki ihaleleri kazanabilmelerine imkan sağlayacak bilgi paylaşımı açısından da oldukça büyük bir potansiyel olduğunu söyleyen Green, ''Türkiye'nin anlatacak harika bir hikayesi var'' diye konuştu.
    
Koç Holding Üst Yöneticisi Turgay Durak da, İngiltere ve Türkiye arasında politik, sosyal ve ekonomik işbirliğinin güçlendirdiği, tarihten gelen özel bir bağ olduğunu belirterek, ''Markalarımızın ve İngiltere'ye yaptığımız satışlarımızın, bu ticari ilişkiye katkısı büyüktür. İngiltere pazarının, Koç Topluluğu ve Arçelik şirketimiz için de çok özel bir önemi var. Zira, Arçelik bünyesindeki Beko, İngiltere pazarında yakaladığı başarı ile global marka olma hedefindeki pek çok markaya ilham vermiştir'' şeklinde konuştu.
    
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ise, şunları söyledi:
    
''Beko markamız 2011 yılında İngiltere'de beyaz eşya pazarının iddialı bir oyuncusu olduğunu kanıtlamış, buzdolabı ve derin dondurucunun ardından, çamaşır makinesi ve solo pişirici ürün gruplarında da pazar liderliğine yükselmiştir. 'Beko plc' şirketimizin ve Beko markalı ürünlerimizin İngiltere pazarında kaydettiği gelişmeler bizi cesaretlendiriyor. Ürünlerimizin pazar paylarında elde ettiği başarıların yanı sıra, Beko plc şirketimizin aldığı ödüller de bizi gururlandırıyor.''

Daha sonra işletmeyi gezerek üretim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Green'e, Turgay Durak tarafından geleneksel bir lezzeti teknoloji ile birleştiren 16 patente sahip Türk kahve makinesi Telve armağan edildi.
Ziyarette Lord Green'e, ülkesinin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Direktörü John Cridland, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım CEO'su Nick Baird, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve UKTI (Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım) Türkiye Direktörü Jessica Hand ile 30 kişilik bir heyet eşlik etti.