"Arçelik'in Başarısının Arkasında İnovasyon ve Teknoloji Var"



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Arçelik ve Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) katkılarıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinde konuşan Levent Çakıroğlu, Türkiye'nin yüksek katma değerli ürünler üretmesi için inovasyona yatırım yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Çakıroğlu, inovasyonun Arçelik için önemine dikkati çekerek, ''Arçelik, sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir. Dünya çapında 24 bin çalışanımız, 14 üretim tesisimiz, 23 ülkedeki satış ve pazarlam şirketimiz ve kendimize ait 10 markamızla dünyada hizmetler sunuyoruz. Türkiye'de yıllardır beyaz eşyadaki liderliğimizi sürdürürken global pazarlarda istikrarlı büyümemizi devam ettiriyoruz. Faaliyette olduğumuz bütün bölgelerde pazar payımızı sürekli artırıyoruz. Bunu yaparken daha katma değerli hale gelmesine çok önem veriyoruz'' diye konuştu.

Avrupa'nın en büyük 2. beyaz eşya şirketi olduklarını vurgulayan Çakıroğlu, ''Bir çok ülkede en çok satılan beyaz eşya markasıyız. Arçelik'in bu konumunun arkasında sahip olduğu inovasyon ve teknoloji var. 21 yıllık ARGE birikimimizle istikrarlı yatırımlarımızla, enerji ve su verimliliğiyle öncü ürünler tasarlayıp, üretip, pazarlıyoruz'' dedi. Çakıroğlu, sürdürülebilir rekabet güçlerini destekleyen ARGE ve inovasyon alt yapılarını patentlerle korumak konusunda da özel bir uzmanlığa sahip olduklarını ifade ederek, global karbon salınımın azaltılmasına sürekli katkıda bulunduklarını, ürünlerindeki inovasyonu süreçlerde birleştirdiklerini anlattı.
     
Tüm süreçlerde her yıl daha iddialı hedefler koyduklarını, enerji tüketimlerini bağımsız kuruluşlara denetlettiklerini dile getiren Çakıroğlu, enerji verimliliği en yüksek seviyede olan fabrikalar arasında olduklarını belirterek, ''Rekabetçi ve yenilikçi bir iş modeli sağlıyoruz. Bu sayede global bir başarı sağlıyoruz. Faaliyetlerde bulunduğumuz tüm pazarlarda gelecekteki konumumuzu inovasyon belirleyecek. İnovasyon araştırmalarının artırılması hepimiz için önemli bir sorumluluk. İnovasyon, 2023 vizyonuna ulaşılmasında en büyük katkıyı sağlayacak'' dedi.

'En İnovatif Şirket' ödülü

Çakıroğlu, Arçelik'in Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek amacıyla bu yıl birincisi düzenlenen 'Türkiye İnovasyon Haftası'nda 'En İnovatif Şirket' ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, ödülün, Arçelik'in faaliyetlerinin ve yenilikçilik çalışmalarındaki başarılarının bir göstergesi olduğunu söyledi.