“Archiprix – Türkiye 2010” Kazananları Doğuş Üniversitesi'nde

ÇimSA ana sponsorluğunda, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı işbirliğinde 15’incisi gerçekleştirilen ve Türkiye’de mimarlık eğitimi veren üniversitelerin son sınıf öğrencilerinin diploma projelerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Archiprix – Türkiye 2010” Yarışması’nın ödül alan projeleri, Doğuş Üniversitesi’nde sergilenecek.


"Yüce Zaman Kapsülü" - ÇimSA Beyaz Çimento Ödülü

Bu yıl 20 üniversiteden 106 diploma projesinin yarıştığı ve 9 projenin kazananlar listesine girdiği “Archiprix – Türkiye 2010”un ödüllü projeleri, sadece bilgi paylaşımının değil sosyal paylaşımın da önemine dikkat çeken ve öğrencilerin bu tür yarışmalara katılımının mesleki yaşamlarında da etkili olacağı misyonu taşıyan Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün ev sahipliğinde bir kez daha görücüye çıkacak.


Bursa Yüksek Teknoloji Enstitüsü - 2. Ödül

Archiprix-Türkiye yarışmasının, sektöre yaratıcı profesyoneller yetiştirilmesi konusunda oldukça önemli katkıları olduğunu belirten Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Çelebi, böyle bir sergiyi kamuoyuna sunmanın ve ödül alan projelere, başarılarını paylaşma şansı vermenin mimarlık öğrencileri için önemli bir motivasyon kaynağı olacağını, öğrencileri, yürüdükleri meslek yolunda desteklemeyi eğitim anlayışlarının birinci şartı olarak kabul ettiklerini belirtti.

Doğuş Üniversitesi H Blok Giriş Holü’ndeki serginin açılışı 10 Mart 2011 tarihine saat 15:30’da gerçekleştirilecek.

Sergi, 23 Mart 2011 tarihine kadar görülebilir.