ARCHIPRIX-Türkiye 2018 Yarışması Sonuçlandı



1996’dan bu yana düzenlenen Archiprix – Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme  Projeleri Yarışması sonuçlandı. Bu yıl 39 farklı üniversiteden 167 projenin katıldığı yarışmada ödüller 7 Aralık 2018 tarihinde Ankara Çankaya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

2018 Archiprix – Türkiye Yarışması’nın jürisinde Ayşin Sevgi Karakurt, Cumhur Keskinok, Eser Köken İşleyici, Ömer Emre Şavural ve Ragıp Güneş Gökçek yer aldı. Yarışmanın raportörlüğünü ise Nesli Naz Aksu gerçekleştirdi.


Ödüller

Birinci Ödül: "Living with the Infrastructure | Bologna Center of Architecture", Ömer Faruk Ağırsoy, Orta Doğu Teknik Üniversitesi



İkinci Ödül: "Time Tunnel", Nurettin Şatır, Yıldız Teknik Üniversitesi



Üçüncü Ödül: "Autonomous Matrix" Arda Ertan Yıldız, Orta Doğu Teknik Üniversitesi

 


Eşdeğer Mansiyonlar
- Dersu Değer, "Hacking Kiev", Orta Doğu Teknik Üniversitesi

- Gökhan Yarar, "Nineteenth Century Museum in İstanbul", TED Üniversitesi

- Zeynep Erkoç, "Konak Cineematography Center", Yaşar Üniversitesi

 


Teşvik Ödülleri
- Büşra Öner, "Imaginarium", Orta Doğu Teknik Üniversitesi


- Özgür Kaya, "Eye [The Facedown Mechanism]", İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü


Çankaya Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye’deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturan, yapıcı bir rekabet ortamı yaratmayı ve mimar adaylarının ufkunu genişletmeyi hedefleyen Archiprix-Türkiye Yarışması 23. yılı programı açılış konuşmaları ile başladı.

Ödül töreni ve kolokyumla devam eden etkinlikte geçmişte Archiprix-Türkiye ödülü kazanmış mimarlar Ekin Çoban Turhan, Fatih Yavuz, Onat Öktem ve Erbil İnce anılarını anlattı. Etkinlik TOBB Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı soruları, mimarlar Hasan Özbay, Ali Osman Öztürk ve Yeşim Hatırlı’nın cevapladığı etkinlik ve sergi açılışı ile devam etti.