Architectural Review'dan Tasarım Ödülleri



1896 yılından bu yana faaliyette olan, dünyanın en önemli mimarlık yayınlarından Architectural Review, genç tasarımcıları ve mimarları dünya sahnesine çağırmak üzere tekrar kolları sıvıyor. 1999 yılından bu yana dağıtılan ve bu sene onuncusu verilecek olan AR Ödülleri, tasarımcıların teoriden pratiğe geçtiklerini ve çizimlerini gerçeğe dönüştürdüklerini garantilemek adına yalnızca inşa edilmiş veya üretilmiş işlere veriliyor.

Bu yılın jürisi mimar ve mimarlık eleştirmeni Sir Peter Cook, Sou Fujimoto Architects’ten Sou Fujimoto, Şili’li mimar Santiago’dan Mathias Klotz, O’Donnell & Tuomey firmasından Sheila O’Donnell ile Architectural Review editörleri Peter Davey ve Paul Finch’ten oluşacak.

Her tür binanın, iç mimarlık projesinin, peyzaj ve kentsel tasarım çalışmalarının dışında, temel-strüktür ve ulaşım mimarlığı ile ürün tasarımlarının sunulabileceği ödüllerin katılımcılarının 45 yaşın altında olmaları gerekiyor. Her katılımcı beş çalışması ile ödüllere başvurabilecek.

Toplam 15 bin sterlin tutarındaki ödül, kazanmaya layık görülen işler arasında jürinin kararı doğrultusunda paylaştırılacak. Sonbaharın sonlarında Londra’da gerçekleştirilmesi planlanan ödül törenine tüm ödül sahipleri davetli. Aynı zamanda ödüller için oluşturulacak seçkide yer almaya hak kazanan işlerin sahipleri de, RIBA (Royal Institute of British Architects) tarafından Mart 2009’da verilecek bir dizi eğitime katılım davetiyesi kazanacaklar.

AR Ödülleri için başvuru ücreti 130 Amerikan Doları olarak belirlenmiş. Bu ücretin her katılım başına ödenmesi gerekiyor. Son başvuru tarihi 8 Eylül 2008 olarak belirlenen ödüller için değerlendirmeye sunulacak projelerin, Architectural Review’un İngiltere adresine postalanacak.

Geçtiğimiz sene 50’nin üzerinde ülkeden 400 başvurunun yapıldığı AR Ödülleri’nde üç kişi ödüle layık görülmüştü. Toplamda 6 adet mansiyon dağıtılırken, 15 çalışma da seçkiye girerek jürinin beğenisini toplamıştı.

Architectural Review Ödülleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.