Ardahan Valiliği Binası Yeni Müteahhide Verildi

1992’de il olan ve hemen akabinde temeli atılarak inşaatına başlanan Ardahan Valiliği binası, aradan geçen 12 yıla rağmen bir türlü bitirilemedi.

İnşaat işlerini alan müteahhidin yapımı uzun sürdürmesi ve yeni birim fiyat istemesi üzerine bir türlü bitirilemeyen binanın yapımına müteahhit değiştirilerek yeniden başlandı. Ardahan Valisi Aydın Güçlü, 5 kat olarak projesi yapılarak inşaatına başlanan ancak, aradan geçen 12 yıla rağmen sadece temeli atılan binanın bu yıl bitirilmesi için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Binanın inşaat işlerini alan müteahhidin inşaatı yapamadığını ve yapılan yeni ihale ile inşaatın yeni bir müteahhide verildiğini söyleyen Güçlü, “Binanın projesinden 2 kat çıkarılarak yeni projeye göre 3 katlı olarak Mayıs ayının sonunda inşaat işlerine başlanacak. Bunun için ödenek ayrıldı. En kısa zamanda valilik binası hizmete açılacaktır.” diye konuştu. İlk etapta 1 trilyon 850 milyarlık ödeneğin gönderildiği binanın inşaatı için yeni müteahhidin işi yüzde 54 kırımla aldığı belirtildi.