Ardahan'da "Havaalanı" Kampanyası



Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından, kente havaalanı yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde kurulan stantta, "Ardahan'a Havaalanı İstiyoruz" sloganıyla imza kampanyası başlatılarak, halktan destek istendi.

ATSO Başkanı Çetin Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente hayırlı bir yatırım için kampanya başlattıklarını belirterek, şehrin bu yatırıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Şehrin özellikle son dönemlerde her alanda geliştiğini vurgulayan Demirci, şunları kaydetti:

"Kentimiz son dönemde yatırımlarla büyük ivme kazanmaya başladı. Doğalgaz, tünellerle ve sınır kapılarında çalışmalar var. Bu nedenle bizim artık havaalanımız olması gerekiyor. Bunun için de 100 bin imza toplayacağız. Havaalanının açılması için tek yürek olmamız gerekiyor. Burada açılacak havaalanının, ülkeye de büyük faydası olacağı inancındayız."

Kampanyaya herrkesin destek vermesini isteyen Demirci, "Bize Erzurum'un Oltu, Şenkaya ilçeleri, Artvin ve Şavşat da destek veriyor. Bu çalışmamız hem Ardahan hem çevre iller hem de ülkemiz için hayırlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da kampanyaya destek verdiklerini belirterek, hükümetin Ardahan'a ciddi yatırımlar yaptığını ve bunlara havaalanının da eklenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu arada kampanyaya vatandaşların yanı sıra sivil toplum kuruluşları da destek verdi.