TÇMB 48. Olağan Genel Kurulu Yapıldı



Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin (TÇMB) 48. Olağan Genel Kurulu, 27 Şubat 2006 tarihinde Ankara'da TÇMB yönetim binasında gerçekleştirildi. Türk çimento sektörünün önde gelen kuruluşlarının temsil edildiği toplantıda, sektörün 2005 yılı değerlendirmesi yapıldı.

Genel Kurul sırasında yapılan seçimde, TÇMB'nin yeni yönetim kurulu da belirlendi. Yapılan seçim sonrasında, 5 yıldır TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan İğnebekçili oybirliğiyle 4'üncü kez başkan seçildi. Erhan Kamışlı Başkan Vekili, Celalettin Çağlar ve Mustafa Güçlü ise Başkan Yardımcısı olarak belirlendi.

Çimento sektörü 2004 yılında yüzde 10'luk büyüme gösterdi
TÇMB 48. Olağan Genel Kurul toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili'nin açılış konuşması ile başladı. İğnebekçili, Birliğin bundan sonra da, gelişen dünya ve ülke ihtiyaçları doğrultusunda sektöre sunduğu hizmetlerini artırarak diğer sektörlere örnek olmaya devam edeceğini vurguladı. İğnebekçili, sektörün hem iç hem de dış pazarlarda büyümesini sürdürürken, kalite ve çevre alanındaki başarılı çalışmalarının yanı sıra, sosyal sorumluluk alanında önemli projelere imza atacağını vurguladı.

TÇMB yeni dönem Yönetim Kurulu

Adnan İĞNEBEKÇİLİ SET GROUP HOLDİNG A.Ş.
Erhan KAMIŞLI ÇİMSA
Celalettin ÇAĞLAR OYAK-ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU
Tufan ÜNAL BATIÇİM-BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.
Atalay ŞAHİNOĞLU NUH ÇİMENTO
Mustafa GÜÇLÜ ÇİMENTAŞ-İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş
Burhan EVCİL BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş.
K. Ümit ÖZEL OYAK - ADANA ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş
Davut ULUS KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.
Mehmet GÖÇMEN AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.
M. Tansu TUĞLU ADIYAMAN ÇİMKO TİC. A.Ş.
Mehmet YAVUZ DENİZLİ ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.
Nuri ÖZKAYA YİBİTAŞ/LAFARGE
Pierre DAMNON LAFARGE ASLAN ÇİMENTO A.Ş.
Hidayet NALÇACI GÖLTAŞ
Lütfü YÜCELİK AŞKALE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.
Gültekin AKSÜYEK KURTALAN ÇİMENTO SANAYİİ

Denetleme Kurulu

Eşref BALTALI BATIÇİM-BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.
Nuri YEŞİLYURT SET ÇİMENTO
Kazım TÜRKER TÜRKERLER

TÇMB hakkında:
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş tek temsilcisi. 1957 yılında kurulan ve sektörde üretim yapan fabrika ve kuruluşların oluşturduğu bir sivil toplum örgütü olan TÇMB, bir yandan üretim, kalite, eğitim ve teknoloji sorunlarıyla ilgili çözüm üretirken, diğer yandan da çevre ve ürün kalitesi konusundaki denetimleri gerçekleştiriyor, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunuyor.

Avrupa Çimento Birliği'nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÇMB, Türk Çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de yürütüyor. Bünyesindeki AR-GE Enstitüsü ile sektörün inceleme, analiz ve araştırma ihtiyacına yanıt veren TÇMB, sektörün ihtiyacı olan eğitim gereksinimlerini de titizlikle karşılıyor. Ayrıca çimento ve beton sektörleri ile ilgili ulusal ve uluslararası seminer, konferans ve sempozyumlar düzenleyerek, kamu kurum ve kuruluşları ile kamuoyunun "çimento ve ilgili ürünleri" konusunda bilgilendirilmelerini sağlıyor.

www.tcma.org.tr